Video kadri: Ziemeļkoreja spridzina kodolizmēģinājumu poligonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien Ziemeļkoreja iznīcināja valsts vienīgo zināmo kodolizmēģinājumu poligonu. Kompleksā ietilpstošo tuneļu un ēku spridzināšanu klātienē vērot bija aicināti ārvalstu žurnālisti, vēsta aģentūra «Reuters».

Dienvidkorejas mediju izplatītajā video redzami vairāki koordinēti sprādzieni.

Ziemeļkorejas amatpersonas apgalvo, ka poligona iznīcināšanas laikā neesot noplūdušas radioaktīvas vielas vai nodarīts kaitējums dabai.

Kodolizmēģinājumu pārtraukšana ir nozīmīgs solis ceļā uz globālu kodolatbruņošanos, uzsvēra Ziemeļkorejas propagandas kanāls KCNA.

Kā ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien atcēla 12.jūnijā plānoto samitu ar Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu. Ziemeļkoreja pagājušajā gadā veica vairākus kodolizmēģinājumus, taču pēc tam mainīja retoriku, kas noveda pie atsaluma Ziemeļkorejas attiecībās ar ASV un galvenajiem reģionālajiem spēlētājiem.

Taču pēdējās nedēļās ASV un Ziemeļkorejas attiecības atkal sašūpojās, ASV amatpersonām publiski kaļot plānus par Ziemeļkorejas atbruņošanu pēc «Lībijas modeļa».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu