Berlīnē notiek AfD atbalstītāju un viņu pretinieku demonstrācijas

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARKUS HEINE / EPA

Berlīnē svētdien notiek eiroskeptiķu partijas «Alternatīva Vācijai» (AfD) atbalstītāju un viņu pretinieku demonstrācijas, kas raisījušas bažas par iespējamo vardarbību.

Lai nošķirtu AfD piekritējus no viņu pretiniekiem, mobilizēti apmēram 2000 policistu, tostarp no citām Vācijas vietām. Policija brīdinājusi, ka nepieciešamības gadījumā lietos piparu gāzi.

Policija paziņojusi, ka AfD gājienā piedalās vairāki tūkstoši cilvēku, un arī vairākas pretinieku demonstrācijas pulcējušas dažus tūkstošus dalībnieku katra.

Nesot Vācijas karogus un plakātus ar uzrakstiem «Nē islāmam Vācijā», AFD gājiena dalībnieki devās no Berlīnes centrālās dzelzceļa stacijas uz kilometru attālajiem Brandenburgas vārtiem.

AfD pretinieku alianse, kurā apvienojušies politiķi, imigrantu tiesību aizstāvji, teātru trupas, deju klubi un to publika, seksuālo minoritāšu organizācijas un arodbiedrības, solījusi apturēt eiroskeptiķu gājienu.

AfD pretinieki pieteikuši vismaz 13 kontrdemonstrācijas un cita veida akcijas.

Pret AfD vērstas protesta akcijas notiek arī uz laivām Šprē upē un uz kravas automašīnu platformām Berlīnes ielās, ko sponsorē slavenie Berlīnes naktsklubi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu