Francijā slavens kļuvis migrants, kurš izglāba pāri balkona margām pārkārušos puiku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Parīzē varoņa slavu iemantojis imigrants no Mali, kurš izglāba pāri dzīvojamās ēkas ceturtā stāva balkona margām pārkārušos puiku, kurš pats saviem spēkiem atpakaļ balkonā vairs netika, vēsta raidorganizācija BBC. Francijas prezidents Emanuels Makrons solījis piešķirt viņam Francijas pilsonību, ziņo «Euronews».

(Papildināta ziņa.)

Nedēļas nogalē sociālajos tīklos Francijā ļoti populārs kļuva video, kurā par Zirnekļcilvēku iesauktais Mamudu Gasama nepilnas minūtes laikā pa mājas ārpusi uzrāpjas ceturtajā stāvā. Kaimiņi no blakus dzīvokļa centās pieturēt puiku, lai viņš nenokrīt, taču balkonus nodalošās sienas dēļ nevarēja viņu iecelt drošībā.

22 gadus vecais Gasama ātri uzrāpās pa balkonu režģiem un iecēla zēnu atpakaļ drošībā. Incidents notika sestdienas vakarā Parīzes ziemeļu daļā.

Parīzes mēre Anna Idalgo uzslavējusi Gasamas varonību un piezvanījusi, lai viņam pateiktos. «Paldies Mamudu Gasamam par viņa varonību, kas izglāba bērna dzīvību,» tvītoja Idalgo. «Viņš man stāstīja, ka pirms dažiem mēnešiem ieradies no Mali, sapņojot izveidot dzīvi šeit. Es atbildēju, ka viņa varonīgais žests ir piemērs visiem pilsoņiem un Parīze vēlas atbalstīt viņa centienus iedzīvoties Francijā.»

Pirmdienas rītā Gasama Elizejas pilī tikās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu. Makrons pēc tam paziņoja, ka Gasamam tiks piešķirta Francijas pilsonība un darba vieta ugunsdzēsības dienestā, ziņo «Euronews».

Gasama žurnālistiem teica, ka esot gājis garām ēkai, pie kuras bija sapulcējušies daudzi cilvēki. «Es to darīju tāpēc, ka tas bija bērns,» viņš teica laikrakstam «Le Parisien». «Paldies Dievam, ka viņu izglābu.»

«Kad paņēmu viņu rokās, jautāju, kāpēc viņš tā izdarīja? Bet viņš neatbildēja,» stāsta Gasama.

Parīzes glābšanas dienesti ieradās, kad bērns jau bija drošībā.

Vietējie mediji ziņo, ka puisēna vecāki tobrīd nebija mājās. Policija nopratinājusi tēvu, kas tiek turēts aizdomās par bērna nepieskatīšanu. Māte todien neatradās Parīzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu