Tramps un Kims ierodas Singapūrā pirms gaidāmās tikšanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns ieradušies Singapūrā, kur otrdien notiks viņu vēsturiskā tikšanās. Tā būs pirmā reize, kad starp amatā esošu ASV prezidentu un Ziemeļkorejas līderi notiks šāda profila tikšanās.

Tramps «Air Force One» lidmašīnā nolaidās Singapūrā agrā svētdienas rītā. Trampu uzņēma Singapūras ārlietu ministrs un ASV vēstniecības pārstāvis.

Kims ieradās dažas stundas pirms Trampa un tikās ar Singapūras premjeru Li Sjaņlunu. Pēc tikšanās Kims limuzīnā ar diviem lieliem Ziemeļkorejas karogiem devās uz luksusa viesnīcu «St.Regis Hotel», ziņo «NBC News».

Vēlāk ar premjeru satikās arī Tramps. «Rītdien būs ļoti interesanta tikšanās,» teica Tramps. «Es domāju, ka viss varētu izdoties ļoti labi.»

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo pirmdien tikās ar Ziemeļkorejas delegācijas pārstāvjiem. ASV delegācijā ietilpst Pompeo, Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons, administrācijas personāla vadītājs Džons Kellijs un Baltā nama preses sekretāre Sāra Sanersa.

Trampa un Kima samitam sekos apmēram 3000 žurnālistu, kas ieradušies Singapūrā.

Samita vietai tuvumā esošajām viesnīcām un lidostām jāseko stingriem drošības pasākumiem, ziņo «Bloomberg».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu