Dalailama norāda uz pārāk daudz emocijām starptautiskajās attiecībās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskajās attiecībās, arī ASV vadības līmenī, ir pārāk daudz emociju, sestdien preses konference pauda Tibetas budistu garīgais līderis, Nobela miera prēmijas laureāts Dalailaima.

To viņš sacīja, atbildot uz jautājumu, kāpēc joprojām starptautisko attiecību situācija pasaulē nav uzlabojusies.

Pārāk emocionāls, viņaprāt, ir arī ASV prezidents Donalds Tramps.

«[Arī] Amerikas Savienotajās Valstīs, amerikāņu prezidentam - ar visu cieņu [pret viņu] - man izskatās, ka ir pārāk daudz emociju,» norādīja Dalailama.

Vaicāts par sieviešu vienlīdzību jeb līdztiesību, Dalailama pauda tai atbalstu, uzsverot, ka sievietes pasaulei var sniegt to, kas tai tik ļoti ir nepieciešams - vairāk līdzjūtības un laipnības pret tiem, kas pašlaik cieš.

Dalailama akcentēja, ka ir ļoti laimīgs, esot Latvijā, kur atkal ir ieradies, lai izpildītu savu pienākumu un izklāstītu budisma mācību. Tibetas budistu garīgais līderis akcentēja, ka cilvēkiem ir jāizmanto sava inteliģence, nevis tikai jāseko savām vēlmēm. Tāpat, lai gūtu skaidru priekšstatu par realitāti, nepieciešams situāciju apskatīt no dažādiem leņķiem, piebilda Dalailama.

Kā ziņots, Rīgā «Skonto» hallē no šodienas līdz 18.jūnijam ceturto reizi norisināsies Dalailamas mācības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu