Taizemē atrasta alā iesprostotā pusaudžu futbola komanda (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Taizemes ziemeļos applūdušajā alā iesprostotā pusaudžu futbola komanda un tās 25 gadus vecais treneris ir atrasti dzīvi, vēsta raidsabiedrība BBC. Viņi alā aizvadīja deviņas dienas, taču jauniešiem nāksies vai nu iemācīties nirt, vai arī palikt alā vismaz vēl četrus mēnešus, kamēr plūdi atkāpsies, paziņoja Taizemes bruņotie spēki.

(Papildināta ziņa.)

Visi 12 zēni un viņu treneris, kuri bija devušies ekskursijā uz Tamluangnangnonas alām Taizemes ziemeļos, ir atrasti dzīvi pēc deviņu dienu intensīvas meklēšanas, paziņojis Čiangrajas gubernators Narongs Osotanakorns.

Zēni un viņu treneris bija patvērušies uz klints malas, kas paceļas virs ūdens. Viņi glābējiem sacīja, ka esot ļoti izsalkuši. Viņi nezināja, cik ilgu laiku pavadījuši alā.

Nākamais solis ir iesprostoto personu veiksmīga evakuācija no alu sistēmas, kurai piekļuvi apgrūtina pastāvīgi augošais ūdens līmenis un dubļi.

Lietus sezona ilgs līdz septembrim vai oktobrim. Lai bērnus no alas izdabūtu pirms sezonas beigām, tiem vajadzēs iemācīties niršanas pamatus. Tomēr nepieredzējušu nirēju ielaišana šaurajos alas gaiteņos, kas pildīti ar dubļainu, necaurredzamu ūdeni, būtu ļoti bīstama.

Pagaidām mēģinājumi izvadīt ūdeni no alas nav bijuši veiksmīgi. Ja zēniem būs jāgaida, kamēr tas notiks dabiskā veidā, tas prasīs vairākus mēnešus.

Turpmākajās dienās alā tiks nogādāti īpaši apmācīti ārsti, kuri pārbaudīs zēnu un trenera veselības stāvokli.

Citas glābēju komandas pēta kalnu grēdu, kurā atrodas ala, cerot atrast kādu citu ieeju.

Jaunieši un viņu treneris alu sistēmā ir iesprostoti jau kopš pagājušās sestdienas pēcpusdienas.

Policija uzskata, ka šī grupa alu sistēmā iegājusi pa šauru, apmēram 15 metrus garu tuneli. Zīme pie ieejas šaurajā alā brīdina tūristus, ka lietus sezonā, kas nupat sākusies, tā ir bīstama.

Bažas par iesprostoto futbolistu grupu oficiālā paziņojumā paudis arī Taizemes karalis.

Sestdienas vakarā pie alas ieejas sāka pulcēties pazudušo radinieki. Patlaban apmēram 60 cilvēki tur ir uzslējuši teltis un gaida ziņas par tuviniekiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu