Aiztur velosipēdu zagli, kurš soda vietā piedāvā mazgāt grīdas Rīgas domē (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien, 30.jūnija rītā neilgi pēc pulksten 5.00 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki videonovērošanas kamerās pie rātsnama pamanīja kādu vīrieti, kurš bija ģērbies tumšās drēbēs ar kapuci. Brīdī, kad policisti aizdomīgajam kungam caur kameras aci bija pievērsuši uzmanību, vīrietis piegāja pie blakus esošas velosipēdu novietnes, izvilka lielas knaibles un mēģināja vienu no velosipēdiem nozagt.

Pāris mirkļus vēlāk, kad vīrietis jau mēģināja uzrausties uz braucamrīka, no Rīgas domes telpām izskrēja kārtības sargs, savukārt vaininieks metās bēgt. Pēc pārdesmit metru skrējiena policists aizdomīgo tipu panāca un aizturēja.

Vēlāk noskaidrojās, ka aizturētais ir 31 gadu vecs vīrietis. Sarunas laikā, kad kārtības sargi paziņoja, ka viņš tikšot nodots Valsts policijas darbiniekiem, pārkāpējs jautāja, vai nav iespējams sarunāt, ka soda vietā viņš mazgāšot grīdas Rīgas domē. Vīrieša lūgums netika izpildīts, un viņš tika nodots Valsts policijai kriminālprocesa sākšanai.

Par zādzību Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, taču šā soda vietā ir iespējams piespriest arī naudas sodu vai piespiedu darbu, kas varētu izpausties arī kā apkopēja darbs kādā no Valsts probācijas dienesta sadarbības iestādēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu