Šodien starptautiskā skūpstu diena! Bučojies daudz un kaislīgi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas "Brokastis Tifanijā"

Sestais jūnijs ar ANO atbalstu daudzās pasaules valstīs tiek atzīmēts kā starptautiskā skūpstu jeb mīļāk skanētu - buču diena! Tad nu iedvesmojies un šodien bučojies, cik spēj!

Kā vēsta izdevums «Independent», pētnieki beidzot ir noskaidrojuši, ka skūpstīšanās baudas pamatā ir instinktīva vēlme pēc iespējas labāk izpētīt, sasmaržot un sajust potenciālo partneri. Lai arī mūsdienās bieži vien potenciālā partnera ģenētiskā atbilstība un pievilcība tiek noteikta vizuāli vai pat ar dažādu aplikāciju palīdzību, tomēr cilvēks joprojām tiecas savu partneri pēc iespējas ātrāk iztaustīt un sajust līdz pašiem dziļumiem.

«Skūpstīšanās, tāpat kā pieskaršanās un ostīšana, ir emocionāls akts, kas ļauj mums atrast pēc iespējas atbilstīgāku un labāku partneri. Skūpstu laikā mēs neapzināti tiecamies sagaršot un sasmaržot partneri, lai varētu redzēt, kā satiek mūsu dažādās imūnsistēmas. Tā visa pamatā ir vēlme radīt veselīgus un spēcīgus bērnus,» komentēja pētniece Sāra Džounsa.

ASV zinātnieki publicējuši faktus, ko jebkuram būtu vēlams zināt par skūpstīšanos. Izrādās, skūpstoties cilvēks spēj atbrīvoties gan no stresa, gan veikt sejas fizkultūru un pasargāt sevi no novecošanas.

  • Skūpstoties dedzina kalorijas. Kaislīgi skūpstoties, cilvēks sadedzina 2-3 kalorijas.
  • Fizkultūra pret grumbām. Skūpstoties cilvēks nodarbina 29 sejas muskuļus.
  • Acis vaļā vai ciet. 66% cilvēku skūpstoties aizver acis, jo uzskata, ka tā skūpsts ir daudz romantiskāks. Savukārt tie, kuri skūpstās atvērtām acīm, esot par sevi nepārliecināti.
  • Jutīgums. Cilvēka lūpas ir 200 reižu jutīgākas nekā roku pirksti.
  • Ilgāka dzīve. Vīrieši, kuri pirms iešanas uz darbu noskūpsta sievu, dzīvojot piecus gadus ilgāk nekā tie, kuri mīļumu pret savu tuvāko aizmirst.
  • Asinsspiediens. Skūpstoties vismaz pusotru minūti, palielinās cilvēka asinsspiediens un asinīs palielinās labsajūtas hormonu līmenis.
  • Arī eskimosi skūpstās. Nav tiesa, ka šīs tautas pārstāvji jūtas viens pret otru izrāda, trinot degunus. Arī viņi skūpstās.
  • Pieticīgie japāņi. Japānas iedzīvotāji nekad neatļaujas tādu vaļību kā skūpstīties publiskās vietās.
  • Sievietes. Zinātnieki noskaidrojuši, ka skūpstīšanās sievietēm palīdz atbrīvoties no stresa.
  • Visu mūžu. Visas dzīves laikā cilvēks skūpstiem tērē vismaz 20160 sekundes jeb divas nedēļas laika.
  • Pirmais skūpsts. Statistika liecina, ka vairums pasaules iedzīvotāju pirmo reizi skūpstās 14 gadu vecumā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu