Nervus kutinoši - «sarežģītākā» lidosta pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/YouTube

Honkongas galvenā lidosta tika slēgta 1998. gada 6. jūlijā, lai atkal vērtu savas durvis 2013. Īpaša tā ir ar savu neparasto izvietojumu vecpilsētā, vēsta «CNN».

Atjaunotā lidosta tiek uzskatīta par lielāko kruīza terminālu pilsētā. 20 gadus vecā «jaunā» lidosta var palepoties ne tikai ar «atdzimšanu» - šobrīd tā tiek uzskatīta par vienu top lidostām pasaulē.

Jaukas atmiņas palikušas tiem, kuriem bijusi iespēja lidot cauri Kai Tai vecpilsētai vai vienkāršiem aculieciniekiem. Lidmašīnu nolaišanās cauri pilsētai lidostu padarījusi slavenu visā pasaulē.

Pirmā lidmašīnas pacelšanās šajā vietā reģistrēta 1925. gadā. Vēl pirms 1998. gada Kai Tai lidosta uzskatīta par vienu no sarežģītākajām pasaulē.

Nolaišanās un pacelšanās šajā lidostā bijusi nervus kutinoša pat vispieredzējušākajiem pilotiem.

Bijušajam «Cathay Pacific Airways» ģenerālmenedžerim Raselam Deivijam ir vairāk nekā 30 gadu ilga lidošanas pieredze: «Kā pilotam tas bija unikāli. Tur bija jālido burtiski starp milzīgām ēkām.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu