Kanādā laimīgi beidzas sastapšanās ar lāci pārgājiena laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Austrāliešu pāris un viņu draugs Kanādā pārgājiena laikā tikuši sveikā cauri pēc sastapšanās ar grizlilāci. Sastapšanās laikā uzņemtais video ieguvis lielu popularitāti internetā, ziņo aģentūra «Reuters».

Deils un Džesika Bošofi, viesojoties Kanādā, kopā ar savu kanādiešu draugu devās pārgājienā tūristu iecienītā maršrutā Kanmorā, Albertā. Apmēram piecas minūtes pēc pārgājiena sākšanas viņi ieraudzīja turpat klīstošu lāci.

«Pagāja kāds brīdis, kamēr sapratām, ka tas patiešām ir lācis,» stāsta Deils Bošofs. «Mēs lēnām atkāpāmies un mierīgā balsī ar viņu runājām.»

«Paliec turpat, lācīt, neseko mums,» video dzirdama Bošofa balss.

Grizlilācis lēnā garā apgāja loku ap dabas draugu kompāniju un devās tālāk savās gaitās.

Vietējos medijos vēlāk tika publicēti savvaļas dzīvnieku ekspertu viedokļi, ka tas ir labs piemērs, kā jāuzvedas, sastopot lāci. Cilvēkiem jāturas kopā un jāizturas mierīgi, taču jātur gatavībā speciāls lāču atbaidīšanas šķidrums gadījumam, ja dzīvnieks sāk izturēties agresīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu