Francijas rietumos trešo nakti turpinās grautiņi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nantē Francijas rietumos trešo nakti pēc kārtas turpinājusies vardarbība, kuru izsaukusi kāda vīrieša nogalināšana, tam mēģinot izvairīties no dokumentu pārbaudes. Naktī uz piektdienu jaunieši Nantes priekšpilsētās atkal iesaistījās sadursmēs ar policiju, un dedzināja automašīnas.

Ugunsdzēsēji ziņo, ka notikuši mēģinājumi aizdedzināt arī vienu no vidusskolām un kādu benzīna uzpildes staciju, taču ziņu par cietušajiem nav.

Par iesaistīšanos vardarbībā kopumā jau aizturēti vairāki desmiti cilvēku.

Viena persona naktī uz ceturtdienu tika aizturēta arī tajā Parīzes priekšpilsētā, kur nogalinātais, ko vietējie mediji identificējuši kā Abubakaru F., savulaik uzaudzis.

Ceturtdienas vakarā Nantes ielās izgāja aptuveni 1000 cilvēku, pieprasot «taisnīgumu Abu» un viņa nāves apstākļus izmeklēšanu.

Premjerministrs Eduārs Filips, kas ceturtdien bija ieradies Nantē, pauda «visstingrāko vardarbības nosodījumu», vienlaikus solot nodrošināt caurskatāmu izmeklēšanu, lai noskaidrotu 22 gadus vecā vīrieša nāves apstākļus.

Savukārt iekšlietu ministrs Žerārs Kolons solījis, ka valdība darīs visu, kas tās spēkos, lai «nomierinātu situāciju».

Varasiestādes paziņojušas, ka bojāgājušais ticis meklēts, pamatojoties uz orderi, kas izdots pirms gada aizdomās par kādu laupīšanu Parīzes apkārtnē. Policija viņu arī novērojusi saistībā ar iesaistīšanos narkotiku tirdzniecībā.

Kad policija otrdienas vakarā apturējusi viņa automašīnu, vīrietis mēģinājis uzdoties par citu personu.

Pēc tam Abubakars F. mēģinājis aizbēgt un, apgriežot automašīnu, aizķēris vienu no policistiem. Tas licis aizķertā policista pāriniekam atklāt uguni.

Tajā pašā laikā kāds aculiecinieks apgalvo, ka brīdī, kad nogalināto kaklā ķērusi lode, viņa automašīna esot stāvējusi.

Viens no incidentā iesaistītajiem policistiem ir aizturēts nopratināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu