Pamplonas vēršu skrējienā ievainoti pieci cilvēki (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOSEBA ETXABURU / REUTERS

Ikgadējā Svētā Fermina festivāla vēršu skrējienā Pamplonā sestdien ievainoti pieci cilvēki, tostarp vismaz vienu sabadījis vērsis, paziņojuši mediķi.

Šis bija festivāla pirmais vēršu skrējiens, kuru 550 līdz 630 kilogramus smagie vērši mēroja aptuveni divās minūtēs.

Lietus pirms skrējiena sākuma padarīja slidenas šaurās ieliņas, pa kuriem vērši skrēja uz arēnu, kur vakarā tiks nogalināti vēršu cīņā un vēlāk servēti pilsētas restorānos.

Vēršu skrējieni Pamplonā notiek kopš 1911.gada. Katru rītu plkst.8 seši cīņu vērši tiek izlaisti brīvībā senās pilsētas centra ielās, pa kurām skrien uz arēnu.

Drosminieki skrien līdzās vēršiem, apbruņojušies ar sarullētām avīzēm, tomēr daudzi dalībnieki pārkāpj noteikumus un pieskaras dzīvniekiem ar rokām.

Tiek uzskatīts, ka vēršu skrējieni aizsākušies XVI gadsimtā. Pasākums kļuva slavens, pateicoties Ernesta Hemingveja 1926.gada romānam «Un saule lec», un tagad uz pilsētu, kurā dzīvo ap 200 000 cilvēku, ik gadu dodas simtiem tūkstošu apmeklētāju no visas pasaules. Turklāt vēl vairāki miljoni cilvēku pie televīzijas ekrāniem ik gadu vēro atklāšanas ceremoniju un ikrīta vēršu skrējienus.

Kopš 1911.gada vēršu skrējienu laikā dzīvību zaudējuši 15 cilvēki. Pēdējais letālais gadījums bija 2009.gadā, kad vērsis sabadīja kādu 27 gadus vecu spāni kaklā, sirdī un plaušās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu