Vēršu skrējienā Pamplonā vērsis sadūris vienu cilvēku (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JIM HOLLANDER / EPA

Ikgadējā Svētā Fermina festivāla vēršu skrējiena laikā Pamplonā piektdien vērsis sadūris vienu cilvēku, paziņojušas Spānijas amatpersonas. Vēl trīs cilvēki, kas piedalījās vēršu skrējienā, guvuši nobrāzumus.

Skrējiena laikā viens no vēršiem nošķīrās no bara un acīmredzot apjuka skrējēju vidū. Dzīvnieks ar ragu aizķēra vienu no skrējējiem aiz jostas un nogāza zemē. Pēc tam vērsis paslīdēja un saspieda vīrieti vēlreiz, šoreiz sadurot viņu rokā.

Šorīt vēršu skrējiens ilga divas minūtes un 20 sekundes.

Vēršu skrējieni Pamplonā notiek kopš 1911.gada. Katru rītu plkst.8 seši cīņu vērši tiek izlaisti brīvībā senās pilsētas centra ielās, pa kurām skrien uz arēnu.

Drosminieki skrien līdzās vēršiem, apbruņojušies ar sarullētām avīzēm, tomēr daudzi dalībnieki pārkāpj noteikumus un pieskaras dzīvniekiem ar rokām.

Tiek uzskatīts, ka vēršu skrējieni aizsākušies XVI gadsimtā. Pasākums kļuva slavens, pateicoties Ernesta Hemingveja 1926.gada romānam «Un saule lec», un tagad uz pilsētu, kurā dzīvo ap 200 000 cilvēku, ik gadu dodas simtiem tūkstošu apmeklētāju no visas pasaules. Turklāt vēl vairāki miljoni cilvēku pie televīzijas ekrāniem ik gadu vēro atklāšanas ceremoniju un ikrīta vēršu skrējienus.

Kopš 1911.gada vēršu skrējienu laikā dzīvību zaudējuši 15 cilvēki. Pēdējais letālais gadījums bija 2009.gadā, kad vērsis sabadīja kādu 27 gadus vecu spāni kaklā, sirdī un plaušās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu