Beļģija pret Angliju - dubls nr. 2 (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņā sestdien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notiks cīņa par 3. vietu turnīrā starp Beļģijas un Anglijas futbolistiem. Abām komandām šī būs otrā tikšanās šajā čempionātā. Gaidāmās spēles sākums paredzēts plkst. 17.00, maču translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā, un notikumiem varēs sekot līdzi arī TVNET teksta tiešraidē.

Abas komandas savā starpā tikās 28. jūnijā Kaļiņingradā, G apakšgrupas noslēdzošajā mačā. Tomēr šis mačs bija tikai formalitāte, jo abas izlases jau bija nodrošinājušas vietu astotdaļfinālā, tāpēc laukumā devās pārsvarā rezervisti, tikmēr līderiem tika dota atpūta. Uzvaru ar rezultātu 1:0 izcīnīja Beļģija, bet vienīgos vārtus guva Adnans Januzajs, kurš šajā čempionātā laukumā bijis tikai vienā spēlē.

Grupu turnīrā Beļģija ar 3:0 pārspēja Panamu un ar 5:2 uzveica Tunisiju, savukārt Anglija ar 2:1 uzvarēja Tunisiju un ar 6:1 sakāva Panamu. Astotdaļfinālā beļģi atspēlējās no 0:2 un pārspēja Japānu ar 3:2, ceturtdaļfinālā izdevās uzvarēt Brazīliju ar 2:1, bet pusfinālā ar 0:1 tika atzīts Francijas pārākums. Anglija astotdaļfinālā 11 metru sitienu sērijā uzveica Kolumbiju, ceturtdaļfinālā tika uzvarēta Zviedrija ar 2:0, bet pusfinālā piedzīvots zaudējums Horvātijai ar 1:2 papildlaikā.

Beļģijas valstsvienība patlaban ir turnīra rezultatīvākā komanda ar 14 gūtiem vārtiem 6 mačos. Ar 12 vārtu guvumiem seko Anglijas un Horvātijas izlase (katrai 6 spēles). 11 precīzi sitieni ir Krievijas futbolistu rēķinā (aizvadītas 5 spēles), bet Pasaules kausa finālistes Francijas kontā ir 10 vārtu guvumi 6 mačos.

Čempionāta labākais vārtu guvējs joprojām ir Anglijas izlases līderis Herijs Keins, kurš izcēlies ar 6 precīziem sitieniem. Pa 4 vārtu guvumiem ir arī Romelu Lukaku (Beļģija), Denisam Čeriševam (Krievija) un Krištianu Ronaldu (Portugāle). 3 vārtus guvuši 6 spēlētāji, no kuriem 2 vēl var papildināt savu kontu finālā - Francijas izlases futbolisti Antuāns Grīzmans un Kilians Mbapē.

Beļģijas futbolisti Pasaules kausā piedalās 13. reizi. Līdz šim labākais rezultāts ir 4. vieta 1986. gadā. Kopš tā laika beļģi nebija tikuši tālāk par ceturtdaļfinālu. Līdz ar to beļģiem sestdien ir iespēja pirmo reizi vēsturē finišēt Pasaules kausa labāko trijniekā.

Pasaules kausā Anglijas futbolisti spēlē 15. reizi. Tālajā 1966. gadā izdevās izcīnīt čempionu titulu, bet otrs labākais rezultāts ir 4. vieta 1990. gadā. Līdz ar to angļiem šī ir iespēja otro reizi vēsturē iekļūt Pasaules kausa labāko trijniekā.

Krievijā notiekošā Pasaules kausa izcīņa noslēgsies svētdien Maskavā ar finālmaču - Francija pret Horvātiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu