«L’elegante Pop-Up Picnic» slepenā tikšanās simboliski notiek Dziesmu svētku parkā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Iedvesmojošās un elegantās «L’elegante Pop-Up Picnic» piknika vakariņas šogad notiek jau ceturto reizi, un liels pārsteigums ikvienam ir negaidītā pilsētvide – Viestura dārzs. Tā kā šis gads ir īpašs, pateicoties Latvijas simtgades svinībām, arī piknika vieta tika izvēlēta īpaša – lai daudzinātu valstij svarīgo notikumu.

Vietas izvēle ir patiešām simboliska, jo Viestura dārzā notika I Vispārējie latviešu Dziedāšanas svētki, kas daudziem lika atsaukt atmiņā pirms nepilnas nedēļas izskanējušos dziesmu svētkus un vēl nepagaisušās emocijas. Tiem, kas nezina - padomju laikā dārzs piedzīvoja ievērojamas pārvērtības, proti, 1973.gada 21.jūlijā par godu Dziesmu svētku simtgadei parku pārdēvēja par Dziesmu svētku parku, un tajā tika veikta plaša pārbūve ar latviešu tautai nozīmīga arhitektoniski skulpturāla ansambļa izveidi ,kas izceļ un tur piemiņā latviešu kultūras mantojumā svarīgus un zināmus komponistu uzvārdus: Emīls Dārziņš, Jāzeps Vītols, Alfrēds Kalniņš un citus.

«L’elegante Pop-Up Picnic» ir brīnišķīga un gaidīta vasaras tradīcija. Šī pasākuma ietvaros ir izveidojusies piknika mīļotāju komūna - cilvēki, kuriem svētki ir sirdī un, kuri apmeklē to katru gadu! Lai arī ik vasaru laikapstākļi ir kutinājuši mūsu nervus, tas nekad nav bijis šķērslis ļauties šim neparastajam piedzīvojuma un izbaudīt kopā būšanas svētkus!» stāsta pasākuma rīkotāja Gunta Skalberga.

Brīnišķīgā baltā piknika tradīcija turpina intriģēt savus viesus, kuri uz pikniku vienmēr ierodas galanti baltos tērpos, lai uzsvērtu notikuma svinīgumu. Iepriekš, tāpat kā šogad, piknika norises vietas , kas katru gadu notiek citā vietā, ilgstoši tika turētas slepenībā un atklātas vien dažas stundas pirms atklāšanas, kas notikumam piešķir papildus noslēpumainību. Vakariņas iepriekš tika rīkotas pie Rīgas Kongresu nama strūklakas, līdzās Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam un uz Pasažieru ostas lielo kruīza kuģu termināla.

Pasākuma ideja ir draudzīga un vienkārša – piknika vakariņas senu un jauniegūtu draugu lokā, izraujoties no ikdienas rutīnas, sarīkojot sev svinīgas un nepiespiestas svinības mazliet neierastā ampluā, publiskā pilsētas vietā. Rozīnīti svētkiem piešķir noslēpuma plīvurā tītā pasākuma norises vieta, kas piedzīvojumu padara īpaši intriģējošu un maģisku, solot izbaudīt pārsteiguma mirkļa burvību gan pasākuma viesiem, gan pilsētas iedzīvotājiem.

Dziesmu svētku parks šogad «L’elegante Pop-Up Picnic» piknikam ir īpaši atbilstoši piemeklēta vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu