Havaju salās «lavas bumba» ietriecas tūristu laivā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Lavas «bumba» no Kīlauea vulkāna Havaju salās trāpījusi tūristu laivai un iztriekusies caur tās jumtu, ievainojot 23 cilvēkus, vēsta raidorganizācija BBC. Viens pasažieris salauza kāju, kamēr citi guvuši apdegumus.

Kīleauea vulkāna izvirdumi sākās maijā. Kopš tā laika no vulkāna joprojām tiek izmestas vulkāniskās gāzes un lava.

Cietusī laiva tika izmantota tūristu ekskursijām - Havaju salu viesi varēja vērot, kā lava ieplūst jūrā. Taču šoreiz lava trāpīja skatītājiem un atstāja laivas jumtā pamatīgu caurumu.

«Tikko kā varēja redzēt, ka tā nāk uz mūsu pusi, vairs nebija laika pārvietoties. Sliktākais ir atrasties mazā laivā,» stāsta viens no laivas pasažieriem Vils Braiens. «Kamēr virsū krīt lava, nemaz nav, kur sprukt. Laiva ir tikai 20 pēdas [sešus metrus] gara, un visi cenšas paslēpties vienā un tajā pašā vietā.»

Vairāki pasažieri sūdzējušies, ka laiva izbrauca ārpus krasta apsardzes noteiktās drošās zonas.

Amatpersonas brīdinājušas vietējos iedzīvotājus un tūristus par to, ka vulkāniskās gāzes ir bīstamas veselībai.

Kīlauea vulkāna izvirdums izpostījis simtiem māju un licis tūkstošiem cilvēku evakuēties. Taču līdz šim nopietni savainojies bija tikai viens. Atpūšoties savas mājas balkonā, viņam pa kāju trāpīja lidojošs akmens.

Pagājušonedēļ ASV Ģeoloģijas dienests paziņoja, ka lavas plūsma izveidojusi jaunu, nelielu salu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu