Jauna tendence refrakcijas lāzera mikroķirurģijā: precizitāte un paredzamība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mēs uz interviju saistībā ar ieviesto inovāciju SportLife-LASIK lāzerķirurģijā klīnikā «Novoe Zrenie» uzaicinājām interesantu sarunu biedru, klīnikas Novoje Zrenie ķirurģijas nodaļas pirmās kategorijas ārstu – oftalmologu un medicīniskās zinātnes kandidātu Pāvelu Zavadski.

- Pāvel Česlavovič, redzes lāzerkorekcija tiek veikta jau vairāk nekā 15 gadus. Kas jauns ir parādījies lāzera mikroķirurģijā?

- Es izdalītu vairākas pozīcijas. Pirmkārt, ir uzlaboti diagnostiku protokoli un diagnostikas iekārtas. Mums ir pieejami daudzi cilvēka redzes parametri, kas ietekmē ārstēšanas rezultātus, bet agrāk nebija zināmi. Otrkārt, ir pieejams jaunās paaudzes eksimēru lāzeris, kas ir ātrs, uzticams un drošs acs audiem. Treškārt, lāzera ķirurģija ir kļuvusi prognozējamāka mērķu sasniegšanai.

- Kas ir redzes lāzerkorekcijā ir svarīgāk: tehniskā daļa vai intelektuālā?

- Es nevaru viennozīmīgi atbildēt uz šo jautājumu. Redzes lāzerkorekcijā svarīgs ir viss. Tikai,

izmantojot modernas iekārtas, ir iespējams uzzināt visu par pacienta acīm, jo mūsu acis, tāpat kā mēs katrs, ir ļoti individuālas

. Tikai ar pietiekamu datu apjomu, var sagatavot operācijas plānu. Un, protams, tikai ar mūsdienīgu lāzeri šo plānu var realizēt. Zinot visu šo, jebkurš refrakcijas ķirurgs jums pateiks, ka puse no lāzera redzes korekcijas operācijas tiek paveikta pirms pirmā soļa operāciju zālē: katram gadījumam atsevišķi tiek noteikta ārstēšanas taktika. Lai arī mūsu acis lielā mērā ir līdzīgas, tomēr oftalmoķirurgam katra pacienta acis ir unikālas.

par redzes korekcijas klīniku

- Sekojot jūsu loģikai, iznāk, ka ideālu rezultātu var sasniegt tikai pie nosacījuma, ka ārsts operāciju ir taktiski izplānojis.

- Jā, es par to nešaubos. Ja mūsu mērķis ir sasniegt maksimālu un stabilu rezultātu – mums ir jāņem vērā visi operāciju ietekmējošie faktori. Mūsu smadzenes ir tā būvētas, ka mēs šos faktorus nevar sasaistīt. To var izdarīt tikai ar datora palīdzību. Mēs pie šīs tēmas sākām strādāt jau pirms pāris gadiem. Mūsu pacientu, kas veikuši redzes korekcijas operācijas, datu bāze tiek papildināta katru gadu.

Tās ir desmitiem tūkstošu operāciju! Mēs esam ievērojuši jaunu tendenci medicīnā – mākslīgā intelekta tehnoloģijas izmantošanu. Kāpēc onkologi jau tagad var prognozēt slimības attīstību, bet mēs to iepriekš neizmantojām, turpinot lietot individuālu nomogrammu un lielā mērā paļāvāmies uz savu pieredzi? Mēs atradām risinājumu – esam apvienojuši visu mūsu pieredzi vienā programmatūras algoritmā, kas ņem vērā visu pieejamo un nepieciešamo informāciju par pacientu operācijas plānošanas etapā.

par redzes korekciju

- Vai tas tagad tiek izmantots jūsu praksē?

- Es domāju, ka tagad tas ir standarts refrakcijas lāzerķirurģijā.

Sportlife metode ir līderu izvēle, to izvēlas cilvēki, kas pieprasa augstākās kvalitātes redzi, bet vēlas īsāku atveseļošanās periodu.

Kam jūs uzticētu savu redzi: jaunai diagnostikas iekārtai? Lāzerim? Vai ārstam bez modernām iekārtām un ar pieredzes trūkumu? Nē, nē un nē! Esmu drošs, ka jūs man piekritīsiet – savu redzi var uzticēt tikai ārstam, kurš pirms operācijas veiks simulāciju, pamatojoties uz visiem pieejamajiem parametriem, bet operācijas laikā jaunāko eksimēru lāzeri. Nav nekāds pārsteigums, ka pilnībā modernas iekārtas uzsvars tiek likts uz «intelektuālo ielādi» - operācijas plānošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu