Lubrikanti- iegriba vai nepieciešamība?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Parasti pieņemts uzskatīt, ka sievietes maksts lubrikācija atkarīga no tā, cik ļoti pāris vēlas izbaudīt viens otru un cik laika un uzmanības tiek pievērsts priekšspēlei. Tomēr viss nav tik vienkārši un viennozīmīgi. Katrs no mums ir individuāls un arī situācijas mēdz būt dažādas.

Kāpēc ne vienmēr maksts lubrikācija ir pietiekoša, kas to ietekmē?

Maksts audu lubrikāciju ietekmē hormoni, stress, medikamentu un alkoholisko dzērienu lietošana, ka arī hormonālā kontracepcija. Sievietēm ar zemāku estrogēnu līmeni var rasties problēmas ar maksts mitrumu, pie tam hormoni var mainīties atkarībā no sievietes menstruālā cikla. Grūtniecība un menopauzes iestāšanās arī spēcīgi veicina estrogēna līmeņa izmaiņas. Iestājoties menopauzei, mainās sievietes maksts gļotādas struktūra, tā kļūst plānāka, trauslāka un vieglāk ievainojama. Ar lubrikāciju var būt problēmas sievietēm tikko pēc dzemdībām un jaunajām māmiņām, kas baro bērnu ar krūti. Arī dažādu saslimšanu rezultātā maksts gļotāda var būt sausāka.

Ja maksts nav pietiekami valga, sievietes seksuāla dzīve var tikt ietekmēta negatīvi – dzimumakts kļūst nepatīkams, pat sāpīgs un makstī var rasties nobrāzumi un iekaisumi. Nepietiekama mitruma gadījumā traumas un nobrāzumi intīmajās vietās var rasties arī vīrietim.

Būtiski iegaumēt, ka mitruma trūkums ir visbiežākais prezervatīva saplīšanas iemesls.

Lubrikants ir brīnišķīgs seksuālās dzīves papildinājums arī gadījumos, kad ar maksts mitrumu viss ir kārtībā. Pāri tos izmanto, lai dažādotu savu seksuālo dzīvi, izbaudītu ko jaunu. Tirgū ir pieejami visdažādākie lubrikanti – atšķirīgiem sastāviem un tekstūrām, smaržām un garšām, akta paildzināšanai, orgasma veicināšanai, u.tml. Viss atkarīgs no gaumes un vajadzības!

Vieni no iecienītākajiem ir lubrikanti uz ūdens bāzes un silikona bāzes.

Lubrikantus uz ūdens bāzes var izmantot ar visa veida prezervatīviem, tie ir maigi un labi mitrina, tomēr akta laikā var būt nepieciešama atkārtota lubrikanta uzklāšana. Šos lubrikantus var noskalot ar ūdeni un tie uz audumiem neatstāj traipus. Lubrikanti uz ūdens bāzes parasti ir visdabiskākie. Tāds ir arī SKYN Natural Feeling - lubrikants ar maigu gelveida tekstūra, kas nodrošina spēcīgu lubrikācijas efektu un izcilu maigumu abiem partneriem. Lubrikants nav lipīgs, tas ir papildināts ar alvejas ekstraktu un E vitamīnu, turklāt ieteicams arī jutīgai ādai, jo nesatur smaržvielas un krāsvielas.

SKYN Natural Feeling

Lubrikanti uz silikona bāzes darbojas pat līdz 3 reizēm ilgāk kā ūdens bāzes lubrikanti. Tie neiesūcas ādā un tādejādi saglabā ilgstošu noturību - ir nepieciešams tikai neliels daudzums maigā gela. Pamēģini SKYN Maxium Performance un ļaujies piedzīvojumam! Lubrikants ir paredzēts arī intiminitātei un abu partneru labsajūtai ūdenī. Šis gels nav lipīgs, tā sastāvā nav konservantu, krāsvielu un smaržvielu. Lubrikants ir saderīgs ar poliizoprēna, dabīgā lateksa un poliuretāna prezervatīviem. Lai nomazgātu silikona bāzes lubrikantu, papildus ūdenim nepieciešamas maigas ziepes vai cits intīmai higiēnai piemērots mazgāšanas līdzeklis.

SKYN Maxium Performance

Foto: Publicitātes foto

Kuru lubrikantu izvelētos tu?

Izvēli lielākoties nosaka gaume, tomēr iesakām ņem vērā arī šādus faktorus:

  • Kādam seksam lubrikantu plāno izmantot – vaginālam, orālajam vai anālajam.
  • Varbūt tev vai tavam partnerim ir kādas alerģijas.
  • Kāda ir lubrikanta struktūra – tie mēdz būt gan gelveidīgi, gan arī šķidri.
  • Cik regulāri lubrikantu plāno lielot un kāda tipluma iepakojums tev nepieciešams (parasti tas jāizlieto 6 mēnešus pēc atvēršanas).
  • Vai lubrikanta iepakojums ir ērts un ar dozatoru.

Un atceries - vienmēr vari pajautāt padomu ginekologam vai farmaceitam.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu