Gardumi, skaistumi, andele – Ādažos notiks Dižtirgus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir pienācis pavasaris, drīz būs klāt arī vasara un visā Latvijā ir atsākusies brīvdabas tirgus sezona. Šie ir tirdziņi ar savu šarmu, jo tikai te iespējams iegādāt to, kas citur nav pieejams. Ādažnieki var priecāties, jo viņiem ir pašiem savs Dižtirgus.

Amatnieku darbi

Ādažu Dižtirgū ir nopērkams itin viss. Keramiķi ir parūpējušies par māla izstrādājumiem, sākot no vienkāršām ikdienas lietām, beidzot ar grezniem, izstādes cienīgiem meistardarbiem. Amatnieki piedāvā dažādas sudraba un bižutērijas rotas, izšūtus lina maisiņus dāvanām vai ikdienas lietu glabāšanai. Tirgū plašā klāstā pieejami dažādi koka izstrādājumi, kas papildinās ne tikai virtuvi ar ikdienā lietojamiem instrumentiem, bet arī sadzīvē izmantojamas lietas un dizaina atribūti.

Gardēžiem un gardumu audzētājiem

Dižtirgū neiztikt arī bez dažādiem kārumiem, kas iepriecinās gardēžus. Piedāvājumā ir Latvijā ražota zemnieku produkcija, mājražotāju produkcija un citas pārtikas preces. Ja kārojas gardi nokūpināta zivtiņa, drūpošs mājas siers vai svaigi lasītas tējas, tad Dižtirgus ir tā vieta, kur viss pieejams vienuviet. Tirgotāji ir parūpējušies arī par tiem, kuri labprāt paši audzē dārzeņus un augļus, lai rudenī piepildītu pagraba plauktus. Ir pieejams plašs stādu klāsts, sākot no tomātiem un augļukokiem, beidzot ar ziediem, kas priecēs visu vasaru.

Andele

Kas būtu Dižtirgus bez krāmu tirdziņa? Gleznas ar vēsturisku elpu, seni trauki, vai vienkārši «ilgi meklēti sīkumi» ir atrodami Dižtirgū. Neskaitāmi tirgotāji piedāvā savus noglabātos dārgumus par pievilcīgām cenām. Kā īstā tirgū, arī te tirgotāji ir pretimnākoši un labprāt kaulējas par cenām.

Aicināti visi tirgotāji

Tirgū tiek gaidīti ne tikai pircēji, bet arī jauni pārdevēji. Ja kādam šķūnītī glabājas citiem derīgas lietas, vai piemīt talants kaut ko radīt, tad Ādažu Dižtirgus ir īstā vieta, kur to visu realizēt. Tirgoties var gan ar stādiem, zaļumiem un lauku labumiem, gan ar pašdarinātām lietām. Gaidīti arī tie, kuri žāvē, kūpina, cep vāra un gatavo visu, kas ir ēdams. Bet, pats galvenais - var tirgot lietas, kas mājsaimniecībā ir zaudējušas savu pielietojumu, bet var būt noderīgas citiem. Lai pieteiktu savu dalību tirdziņā, jāsazinās ar tirgus pārstāvjiem pa tālruni 27006013.

www.gadatirgiem.lv

http://www.fairsearcher.com

23. jūnijā ir gaidāms īpašs ielīgošanas pasākums, kurā būs pieejams viss tradicionālais gan Jāņu galdam, gan tērpam.

DIŽTIRGUS atrodas Ādažos, blakus t/c Apelsīns, Rīgas gatvē 7 un ir atvērts katru sestdienu un svētdienu no plkst. 9:30 līdz plkst. 17:30.

Tiksimies jau sestdien, 20. maijā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu