Latvijas labākie jaunie dambretes spēlētāji gatavojas čempionātam Bulgārijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 20. maijā, Jaunajā Teikā tika aizvadīts aizraujošs mācību gada noslēguma turnīrs dambretē, kurā 69 jaunie dambretes spēlētāji dažādās vecuma grupās sacentās par lieliskām balvām. Turnīra organizatora, prāta attīstības centra «Domātprieks», divi labākie audzēkņi ieguva bezmaksas braucienu uz pasaules čempionātu dambretē jauniešiem Bulgārijā.

Ar katru turnīru prāta attīstības centrs «Domātprieks» pulcē arvien vairāk jauno dambretes entuziastu, tā apliecinot, ka bērni iemīļojuši prāta sportu, bet vecāki arvien lielāku uzmanību pievērš tā nozīmei bērna attīstībā. Šis bija otrais turnīrs, ko «Domātprieks» organizēja kopā ar Jauno Teiku, un tas notika jaunajā kopstrādes un eksperimentu telpā «Teikums».

64 lauciņu dambretes turnīrā piedalījās kupls skaits mazo gudrinieku no dažādām Latvijas pilsētām — Rīgas, Dobeles, Salaspils, Bauskas, Kuldīgas un Valmieras. Prāta veiklībā sacentās meitenes un zēni no 5 līdz 10 gadu vecumam. U–8 vecuma grupā 39 dalībnieku konkurencē uzvaras laurus plūca Malvīne Misāne (Rīga) un Aleksandrs Tabunovs (Salaspils), bet U–10 vecuma grupā labāko rezultātu starp 30 spēlētājiem uzrādīja Valda Vasariete (Salaspils) un Everts Rūdolfs Lepsis (Bauska). Turnīra tiesnese bija «Domātprieks» idejas līdzautore un virzītāja titulētā dambretes spēlētāja Oļesja Abdullina, kura aktīvi strādā pie dambretes prestiža celšanas Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

Trīs labākie zēni un meitenes katrā vecuma grupā ieguva medaļas un balvas no «Domātprieks» sadarbības partnera, bērnu iemīļotā attīstošo rotaļlietu ražotāja «LEGO». Savukārt jaunie censoņi, kuri par uzvarētāja titulu sacentīsies nākamajos turnīros, mājās devās ar diplomiem un piemiņas balvām no sadarbības partnera, projekta «Augošai.lv».

Labākie prāta attīstības centra audzēkņi Malvīne Misāne un Veronika Pazniak saņems vērienīgu dāvanu no «Domātprieks» — neaizmirstamu bezmaksas ceļojumu uz skaisto Bulgāriju, kur vasaras beigās, no 23. augusta līdz 1. septembrim, norisināsies pasaules jauniešu čempionāts dambretē. Dalība šāda mēroga sacensībās ne tikai ļauj iepazīt līdzīgi domājošus jauniešus, bet arī paplašina redzesloku un motivē sasniegumiem nākotnē. «Domātprieks» Bulgārijā Latviju pārstāvēs ar pieciem audzēkņiem.

«Domātprieks» dambretes treniņu sezona atsāksies augustā, kad notiks arī jauno interesentu uzņemšana, un jau septembrī ar jaunu vērienu tiks turpināta dambretes turnīru rīkošana.

Par prāta attīstības centru «Domātprieks»

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» dibināts 2017. gadā. Centrs piedāvā aizraujošus dambretes treniņus bērniem titulētu treneru vadībā, kā arī sniedz iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus un asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm. «Domātprieks» atrodas Teikā, Biķernieku ielā 24A –1, Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu