Depilācija vai epilācija?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gadu desmitiem gludu kāju iegūšana ir bijusi katras sevi cienošas sievietes obligātu skaistumkopšanas procedūru sarakstā. Līdzīgi kā ir augušas sieviešu gaidas attiecībā uz ērtāku skaistumkopšanu, modernākas ir kļuvušas arī ierīces, kas dod iespēju padarīt kājas gludas.

Atkarībā no kultūras, rases, ieradumiem un mērķiem, matiņu likvidēšanai sievietes visā pasaulē izmanto dažādas metodes: nevēlamie matiņi tiek nogriezti, izrauti, nosvilināti, noberzti, noskūti. Taču viena lieta ir kopīga, tie atkal un atkal ataug. Līdz šim ķermeņa apmatojuma likvidēšana ir bijusi viena no pasaulē visizplatītākajām estētiskajām procedūrām, kurai, pēc pasaules tirgus datiem, gadā tiek tērēti 90 miljardi ASV dolāru, tajā skaitā Eiropā – 7 miljardi.

Foto: Publicitātes foto

Philips Lumea Prestige

Laika gaitā skaistumkopšanas joma ir attīstījusies tiktāl, ka līdzās skūšanai un vaksācijai ir iespējams izmantot arī tādus skaistumkopšanas līdzekļus, kuru lietošana ir krietni ērtāka, bet rezultāts saglabājas ilgāk.

Foto: Publicitātes foto

Philips Lumea Prestige

Philips statistika Eiropā rāda, ka sievietes arvien vairāk interesējas tieši par tehnoloģiskām ierīcēm, kuru lietošana dod ilglaicīgāku rezultātu. Nauda tiek investēta lietās, kuras neprasa naudas tēriņus ik mēnesi vai kuru lietošana neizraisa sāpes, jo skaistumam nav jāprasa upuri. Ja agrāk, piemēram, vispopulārākais tehnoloģiskais skaistumkopšanas līdzeklis bija epilators, tad tagad ievērojami ir pieaugusi interese par fotoepilatoriem.

Foto: Publicitātes foto

Philips Lumea Prestige

Ja pirms gadiem fotoepilācija bija tikai skaistumkopšanas salonu lauciņš, tad tagad sievietes var pašas veikt šo procedūru mājās. Vienreiz ieguldot līdzekļus laba fotoepilatora iegādē, to var lietot gadiem. Skaistumkopšanas salonos fotoepilācijas procedūra sejas zonā maksā, sākot no 20 eiro, bet apakšstilbu un bikini zonā – 50-100 eiro, turklāt veiksmīga rezultāta saglabāšanai procedūra būtu jāatkārto, tādēļ saimnieciski apzinīgākās sievietes jau sākušas investēt līdzekļus fotoepilatoru iegādē, lai tos lietotu mājās. Kvalitatīvs fotoepilators maksā vidēji 200-400 eiro, to var izmantot visam ķermenim, un tas kalpo gadiem.

Foto: Publicitātes foto

Philips Lumea Prestige

Depilācija vai epilācija?

Depilācijas procesā ādas virsma tiek atbrīvota no matiņiem. Depilāciju var veikt ar skūšanu vai dažādiem depilējošiem krēmiem, kas padara matus elastīgākus un ļauj «noskrāpēt» no ādas virsmas. Neviens no depilācijas līdzekļiem nekalpo ilgi, proti, atkal un atkal jāpērk jauni.

Foto: Publicitātes foto

Philips Lumea Prestige

Depilācija var būt visnesāpīgākais ādas kopšanas līdzeklis, taču tās rezultāts saglabājas tikai īsu laiciņu un tā var izraisīt ādas kairinājumu, kā arī matu ieaugšanu.

Savukārt epilācijas procesā mats tiek izrauts no ādas virsmas. Atkarībā no ķermeņa zonas epilāciju var veikt ar pinceti, vaksāciju vai epilatoru. Tā kā divu pirmo līdzekļu gadījumā sāpes ir garantētas, jaunāko epilatoru, tajā skaitā fotoepilatoru, lietošana ir padarīta vienkāršāka un ērtāka.

Foto: Publicitātes foto

Philips Lumea Prestige

Ja parastais epilators izrauj matu, noņem atmirušās ādas šūnas un masē ādas virsmu, tad fotoepilators jeb IPL ierīce (Intense Pulsed Lightmatiņu noņemšanas ierīce) raida pret matu saknēm vērstus gaismas impulsus, kas rada siltumu un stimulē matu sakni tā, lai tā paliktu atpūtas fāzē. Tā rezultātā mats dabīgā ceļā izkrīt un tā ataugšana ir traucēta. Šī noteikti ir visnesāpīgākā epilācijas metode, kuras rezultāts saglabājas mēnešiem. IPL tehnoloģiju specializētos salonos izmanto kopš 1997. gada. Balstoties uz esošajām tehnoloģijām un sadarbojoties ar pasaulē vadošajiem dermatologiem, Philips 14 gadus veica pētījumus un strādāja pie tehnoloģijas attīstības, kā rezultātā tika radīta ierīce Philips Lumea Prestige, kas paredzēta lietošanai mājas apstākļos un šodien uzskatāma par labāko šajā jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu