Baiba Sipeniece-Gavare izmēģina jaunu hobiju – suņu frisbiju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eldmaņu ģimene no Ogres novada konkursā «Maksimālisti» aprīlī ieguvusi mēneša balvu – atbalstu 1000 EUR apmērā savu sapņu piepildījumam – frisbija disku iegādei un dalībai Latvijas suņu frisbija čempionātā kopā ar ģimeni.

Mēneša uzvarētāju titulu ar 5360 iegūtām balsīm ģimenei nodrošinājis tautas balsojums mājaslapā www.maksimalisti.lv. Pēc uzvaras konkursā ģimene pie sevis aicinājusi ciemoties konkursa «Maksimālisti» ģimeņu kategorijas iedvesmotāju, radio un televīzijas personību, Baibu Sipenieci -Gavari, lai kopīgi izmēģinātu Eldmaņu ģimenes hobiju – suņu frisbiju.

www.maksimalisti.lv

Ierodoties pie Eldmaņu ģimenes, ir redzams, ka ģimenes mājas ir ļoti piemērotas mīluļiem –Austrālijas aitu suņiem. Apkārt valda miers, kā arī šeit ir pietiekami daudz vietas, kur aktīvajiem suņiem izskrieties. Baiba uzreiz atrod kopīgu valodu ar suņiem Berkānu un Wunjo. «Man patīk labi audzināti un gudri suņi, un šos sunīšus par tādiem noteikti var saukt. Nekas nav brīnišķīgāks kā suņa uzticīgās acis un gribēšana ar Tevi sadarboties!» stāsta Baiba Sipeniece - Gavare.

Kopīgs hobijs – laimīgas ģimenes priekšnoteikums

«Šodien liela problēma ir tā, ka vecāki aizņemtības dēļ maz redz savus bērnus. Vecāki vakarā atbrauc mājas pēc darba, viņi ir noguruši un skatās katrs savā istabā televizoru un arvien mazāk kontaktējas savā starpā. Tāpēc ir ļoti svarīgi atrast kopīgu hobiju, kas vieno visu ģimeni, jo tās ģimenes, kas kopīgi kvalitatīvi pavada brīvo laiku ir vairāk saliedētas, un arī bērni jūtas daudz drošāk,» savās pārdomās dalās Baiba Sipeniece - Gavare, piebilstot, ka visai ģimenei nodarbojoties ar kopīgu hobiju bērniem tiek ieaudzinātas arī dažādas labas īpašības, piemēram, spēja darboties komandā un pacietība.

Foto: Publicitātes foto

Eldmaņu ģimenes galva tētis Ģirts atzīst, ka suņu frisbijs ir satuvinājis visu ģimeni. «Mēs esam aktīva ģimene un ikdienā laiku pavadām kopā, rūpējoties par suņiem. Tā ir arī lieliska iespēja ne vien pēc darba atpūsties svaigā gaisā, bet arī pavadīt laiku kopā ar dēlu, kā arī sacensību laikā visai ģimenei doties kopīgā ceļojumā, piemēram, pagājušajā gadā visi kopā devāmies uz Eiropas čempionātu Čehijā», stāsta Ģirts. Par suņu frisbiju ģimenē interesējas visi: «šogad dēls Gustavs startēs sacensībās, arī mazajai meitai, kurai ir nepilni divi gadi, jau ir interese kaut ko pamest sunītim, lai tas atnes atpakaļ. Savukārt mamma Sandra ir mūsu ģimenes komandas menedžeris, un viņa nodrošina visu, lai mums sacensības būtu veiksmīgas».

Uzcītība un sadarbība ar suni – suņu frisbija pamatprincipi

Pati Baiba novērtē savu kontaktu ar suņiem kā pozitīvu un ar prieku izmēģināja suņu frisbiju. «Visgrūtāk šajā sporta veidā ir iemācīties kā uzvesties pašam, suns jau zinās, kā uzvesties. Man grūtības sagādāja lidojošā šķīvīša pareiza mešana, tā lai suns saprot, ko no viņa sagaida,» savas sajūtas raksturo Baiba.

Jautāts, kā Baibai veicās ar suņu frisbija izmēģināšanu, Ģirts paslavē viņu par uzcītību un piebilst, ka konkursa iedvesmotāja jau pēc nedēļas, nedaudz patrenējoties, varētu klasificēties sacensībām trešajā, iesācēju klasē.

«Skatoties uz Eldmaņu ģimeni vēlos vien, lai viņi turpina iesākto, jo viņiem ir labas attiecības ar dzīvniekiem un labas attiecības ar bērniem. Mazais dēls tiek audzināts par atbildīgu cilvēku pret dzīvniekiem, un šī īpašība ir ļoti būtiska,» par saviem iespaidiem pēc tikšanās ar Eldmaņu ģimeni stāsta Baiba.

Piecelties no dīvāna un sākt darīt

«Ar suņu frisbiju profesionāli nodarbojamies jau vairākus gadus, nu jau ceturto sezonu paši organizējam suņu frisbija sacensības. Sākotnēji šis sporta veids tika izvēlēts, kā aktivitāte, kas nodarbinātu ģimenes mīluļus, jo tie pēc dabas ir ļoti aktīvi. Tāpat to var īstenot ierobežotā teritorijā ar salīdzinoši minimāliem finanšu resursiem,» skaidro Ģirts.

Konkursam «Maksimālisti» Eldmaņu ģimene nolēma pieteikties, lai varētu kvalitatīvāk īstenot savu hobiju. «Jo vairāk Tev ir diski, jo kvalitatīvāk vari trenēties. Ja tev ir divi, trīs diski, tu vari sunim pamētāt tos, taču ja tev tie ir daudz vairāk, tad vari pamētāt arī viens pats un patrenēties, attīstīt savu mešanas prasmi. Suņu frisbijā ir tāds teiciens – kamēr Tu neesi izmetis 10000 reizes, tu neesi nekas. Es, iespējams, pat šos 10000 metienus neesmu sasniedzis, tāpēc tā būs lieliska iespēja gan man, gan dēlam ar šo sporta veidu nodarboties kvalitatīvāk. Lai kaut ko panāktu, vajag piecelties no dīvāna un tādējādi var atklāt talantu ne tikai sevī, bet arī sunī,» par savu motivāciju piedalīties konkursā stāsta Ģirts.

Konkurss «Maksimālisti» ir uzņēmuma SIA «Maxima Latvija» atbalsta iniciatīva, kas šogad tika uzsākta 2017. gada 9. janvārī. Kopējais balvu fonds ir 22000 eiro.

Katru mēnesi, no 1.februāra līdz 29.jūnijam, indivīdiem ir iespēja iegūt 500 EUR atbalstu, ģimenēm – 1000 EUR, bet kolektīviem – 1500 EUR. Savukārt, pretendējot uz «Grand Prix», katras kategorijas uzvarētāji ar augstāko balsu skaitu attiecīgi saņems 1000 EUR, 2000 EUR un 3000 EUR. Konkursa noslēguma pasākums būs 30.jūnijā, kad tiks apbalvoti pēdējā mēneša atbalsta ieguvēji, kā arī «Grand Prix» un «Maxima Latvija» darbinieku simpātijas balvas ieguvēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu