Jelgavā teātri iepazīs caur smilšu tēlniecības darbiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavas pilsēta 10. un 11. jūnijā aicina iepazīt teātri caur smilšu tēlniecības darbiem. Pasta sala kļūs par simbolisku skatuvi 17 profesionāliem māksliniekiem, kuri smilšu formas pārvērtīs visiem atpazīstamos tēlos, ļaujot uz teātri paraudzīties no cita skatupunkta. Kopumā būs apskatāmas unikālas smilšu skulptūras, kuru veidošanā izmantos vairāk nekā 1000 tonnas smilšu.

Festivālā piedalīsies gan pasaulē atzīti un ilggadēji dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm, gan arī festivāla debitanti. Konkursā Latviju pārstāvēs tēlnieki – Kārlis Īle un Agnese Rudzīte - Kirillova.

Tēlnieku uzdevums ir apspēlēt teātra motīvu, ļaujot skatītājam atmodināt iztēli un aizdomāties par teātra nozīmi dzīvē un ikdienā.

Foto: Publicitātes foto

Svētkos, kā jau ierasts, neiztikt arī bez dažādiem muzikāliem pārsteigumiem, kurus gādās Triana Park, Ivo Fomins, Normunds Rutulis, Tumsa, Franco Franco, Opus Pro u.c. Nav aizmirsts arī par ģimenēm un bērniem, jo visas dienas garumā Smilšu skulptūru parku pieskandinās muzikālas izrādes un koncerti, kur kopīgās rotaļās varēs doties ar iemīļotiem varoņiem.

Festivāla apmeklētāji jau iepriekš aicināti padomāt par atbilstošu apģērbu un apaviem lietus gadījumā – gumijas zābakiem un lietusmēteli.

Interesenti apskatīt darbus un baudīt kultūras programmu varēs 10. un 11. jūnijā Jelgavā, Pasta salā. Biļetes iepriekšpārdošanā lētāk pieejamas «Biļešu paradīze» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu