Bārmeņu konkursa World Class Baltijas fināls ir noslēdzies!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Spīķeru koncertzālē norisinājās konkursa World Class fināls, kurā par ceļazīmi uz Meksiku un iespēju pārstāvēt Baltijas valstis pasaules prestižākajā bārmeņu konkursā cīnījās 9 labākie bārmeņi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Konkursam bija pieteikušies vairāk nekā 50 dalībnieki no katras valsts, pusfinālā tika 10, taču finālā cīnījās 3 bārmeņi no katras Baltijas valsts. Fināla uzdevumi bija daudzpusīgi – tika pārbaudītas gan bārmeņu teorētiskās, gan praktiskās iemaņas. Paši bārmeņi atzīst, ka uzdevumi ir bijuši īsts izaicinājums, jo daži no tiem neatbilda tipiskajai bārmeņa ikdienai.

Fināls tika atklāts ar Speed Round, kurā deviņu minūšu laikā bija jāsagatavo deviņi kokteiļi, izmantojot visas bārmenim zināmās kokteiļu pagatavošanas tehnikas.

Otrajā pārbaudījumā Punch Round dalībniekiem bija jāpagatavo 3l punša dzēriena un jāparāda savas prezentēšanas spējas, tos pasniedzot.

Fināla pēdējais un izšķirošais pārbaudījums bija Blind Test, kurā dalībniekiem, neredzot pudeles un paļaujoties uz savām garšas un smaržas sajūtām, bija jāatpazīst 10 single malt viskiji.

Bārmeņu sniegumu vērtēja 6 žūrijas locekļi - starptautiski atzīti un pazīstami nozares speciālisti no pasaules un Baltijas.

Liutauras Ceprackas ir profesionāls, pieredzējis šefpavārs no Lietuvas, kurš guvis pieredzi dažādās valstīs. Šobrīd ir ar 3 Michelin zvaigznēm godalgotā restorāna Gastronomika īpašnieks un šefpavārs

Erik Lorincz ir pieredzes bagāts bārmenis no Londonas. Ieguvis vairākas prestižas balvas starptautiskā līmenī kā savas nozares speciālists. 2010 piedalījās World Class bārmeņu sacensībās kā dalībnieks un ieguva gada labākā bārmeņa titulu.

Kenji Jesse ir pieredzējis bārmenis no Londonas. 7 gadus bija globālā zīmola Diageo vēstnesis. Divu Ginesa rekordu īpašnieks – Pasaulē garākā kokteiļu stunda un Vislielākais skaits cilvēku, kuri jauc kokteili.

Will Thompson bārmeņa amatā strādā jau 17 gadus. Ir bijis globālais vēstnesis vairākiem pasaulē labi zināmiem alkoholiskajiem dzērieniem. Vairākus gadu strādājis un guvis pieredzi kā kokteiļu bārmenis Austrālijā, Eiropā un ASV.

Artūrs Taškāns šobrīd ir restorāna Rocket Bean Roastery šefpavārs. Var lepoties ar 12 gadu pieredzi kulinārijas jomā. Praktiskās iemaņas guvis vairākos prestižos franču un skandināvu Michelin restorānos Anglijā.

Vladislav Djatsuk Ir ieguvis vairākas prestižas balvas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Guvis pieredzi vairākos prestižos Michelin restorānos Dānijā, Somijā, Zviedrijā, Francijā. Šobrīd ir godalgotu restorānu Mon Repos un Tchaikovsky īpašnieks.

Diageo World Class ir pasaules līmeņa bārmeņu konkurss, kurš tiek rīkots kopš 2009.gada, bet Latvijā norisinājās pirmo reizi. No janvāra līdz jūnijam noritēja mācību un treniņu process ar Latvijas, Baltijas un pasaules vēstnešiem, aptverot visdažādāko tematiku un ceļot ne tikai bārmeņu, bet arī visas nozares kvalitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu