Raimonds Elbakjans izmēģina jaunu hobiju – Stant raidingu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Didzis Grundulis no Jelgavas konkursā «Maksimālisti» februārī ir ieguvis mēneša balvu – atbalstu 500 eiro apmērā, lai kvalitatīvāk attīstītu savu hobiju – stant raidingu (no angļu val. Stunt riding). Mēneša uzvarētāja titulu ar 2409 iegūtām balsīm Didzim nodrošinājis tautas balsojums mājaslapā www.maksimalisti.lv. Pēc uzvaras konkursā Didzis aicināja izmēģināt savu hobiju konkursa «Maksimālisti» indivīdu kategorijas iedvesmotāju, kustības Ghetto Games līderi Raimondu Elbakjanu.

www.maksimalisti.lv

Satiekoties Didzis ar Raimondu sasveicinās kā sen zināmi paziņas, un ne velti – talantīgais braucējs ar Ghetto Games līderi Raimondu ir pazīstami jau sen, jo Didzis ir arī viens no Ghetto Games atlētiem. Didzis parāda Raimondam būtiskākos stant raidinga pamatprincipus un nodarbība var sākties.

Lai nodarbotos ar stant raidingu ir jābūt nedaudz trakam

Didzis stāsta, ka aizraušanās ar stant raidingu sākusies pirms četriem gadiem, kad jaunietis izmēģinājis šo sporta veidu un sapratis, ka vēlas nodarboties ar to arī turpmāk. «Stant raidings ir triku veikšana ar ielas motociklu. Lai varētu ar to nodarboties ir nedaudz jāpārveido ielas motocikls, pievienojot tam papildu bremzes un citas sīkas nianses, kad tas ir izdarīts atliek vienīgi trenēties un mācīties trikus,» stāsta Didzis.

«Man liekas, ka, ja čalis kvalitatīvi māk stantot ar moci, tad tas ir ļoti, es nezinu, vai vīrišķīgi, bet puiciski noteikti. Tas piedien tādiem kārtīgiem puikām – dauzoņām, kas var izaugt par īstiem vīriešiem. Man liekas, ka pārvaldīt motociklu tādā kvalitātē ir ļoti vīrišķīgi,» par Didža hobiju stāsta Raimonds, piebilstot, ka lai nodarbotos ar stant raidingu jābūt nedaudz trakam un jāpiemīt spēcīgai apņēmībai. Tas ir ļoti laikietilpīgs hobijs – sportistam vienā personā ir jābūt, gan mehāniķim, gan braucējam, gan triku meistaram, kas nemaz nav vienkārši.

«Man, protams, vēl joprojām ir tāds puišeļa sapnis – iemācīties ar moci ratā braukt. Es bērnībā trenējos BMX, ar velosipēdu es ļoti viegli braucu ratā kā vajag,» par savu vēlmi izmēģināt moto trikus, braucot uz viena riteņa stāsta Raimonds. Visgrūtākais Raimondam šķita pārvarēt iekšējās bailes par to, ka no motocikla var nokrist un gūt nopietnas traumas.

Didzis atzīst, ka domājis, ka Raimondam ar braukšanu ratā ies labāk, taču mierina, ka priekš pirmās reizes izdevās labi un, ja Raimonds būs gana uzņēmīgs un patrenēsies, tad viss izdosies.

Nav laika nodarboties ar muļķībām

Didzis atzīst, ka hobijs aizņem talantīgā jaunieša visu brīvo laiku. «Man ir regulāri treniņi, man nav laika visādām, tā teikt, muļķībām. Visu laiku domāju par jauniem trikiem, domāju par sacensībām, gatavojos tām, man ir, ko darīt. Viss, ko es daru pa lielam – tas ir mocis. Visa dzīve man ir mocī,» par nodošanos savam hobijam stāsta sportists. Didzis atzīst, ka jaunietim ir ļoti būtiski atrast nodarbošanos, kas aizrauj, jo ir svarīgi atrast nodarbi, kas patīk no visas sirds, tad arī nebūs laika nodarboties ar blakus lietām un dažādām muļķībām.

Konkursam «Maksimālisti» Didzis nolēma pieteikties, lai varētu kvalitatīvāk īstenot savu hobiju. «Mans līmenis ir nedaudz audzis, un «Maksimālistu» konkurss man ir palīdzējis diezgan, jo man tiešām iegūtais atbalsts noderēja gan treniņiem, gan degvielai, kā arī motocikla remonta izmaksām. Šogad plānoju piedalīties Eiropas līmeņa sacensībās un kļūt par TOP braucēju,» par savu motivāciju piedalīties konkursā un nākotnes plāniem stāsta Didzis.

Konkurss «Maksimālisti» ir uzņēmuma SIA «Maxima Latvija» atbalsta iniciatīva, kas šogad tika uzsākta 2017. gada 9. janvārī. Kopējais balvu fonds ir 22 000 eiro.

Katru mēnesi, no 1.februāra līdz 29.jūnijam, indivīdiem ir iespēja iegūt 500 EUR atbalstu, ģimenēm – 1000 EUR, bet kolektīviem – 1500 EUR. Savukārt, pretendējot uz «Grand Prix», katras kategorijas uzvarētāji ar augstāko balsu skaitu attiecīgi saņems 1000 EUR, 2000 EUR un 3000 EUR. Konkursa noslēguma pasākums būs 30.jūnijā, kad tiks apbalvoti pēdējā mēneša atbalsta ieguvēji, kā arī «Grand Prix» un «Maxima Latvija» darbinieku simpātijas balvas ieguvēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu