Piena konfekte «Gotiņa» ar bērnības garšu jau 60 gadus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piena konfekte ar bērnības garšu, pagatavota no augstākā labuma izejvielām – šādu produkciju piedāvā pirmā konfekšu «Gotiņa» ražotne visā Ziemeļeiropā – Skrīveru pārtikas kombināts, kas lepojas gan ar bagātu vēsturi, gan receptūru autentiskumu un roku darba veiklību.

Ražotnes vēsture vijās tālā pagātnē līdz pat 1956. gada oktobrim, kad tagadējās telpās tika dibināts Skrīveru pārtikas kombināts - viens no vecākajiem, joprojām strādājošajiem uzņēmumiem Latvijā. Gadiem ejot, ražotnes piedāvātais produktu klāsts auga plašumā - šeit ražoja gan sulas un limonādes, gan ievārījumus un konservus, kuru receptūras ir saglabātas. Taču, pati leģendārākā un nepārspējamākā jau kopš 1957. gada Skrīveru pārtikas kombinātā ir slavenā konfekte «Gotiņa», kas nu svin apaļu jubileju - 60 gadus. Laika gaitā klasiskajai konfektei tika pievienoti gan lazdu rieksti, gan citas piedevas, padarot konfekti «Gotiņa» atbilstošu katra gaumei, bet cauri gadiem nemainīgi populārākajai paliekot klasiskajai Gotiņai bez piedevām.

Nu jau daudzus gadus Skrīveru pārtikas kombināts ir pašu skrīveriešu ģimenes uzņēmums, kas pārstāv amatniekus, nevis rūpniecisko ražošanu, un, kam svarīgi ir saglabāt un turpināt šī vēsturiskā uzņēmuma darbu, lai arī mūsu laika bērniem būtu savas bērnības dienas atmiņas - Latvijas konfekte «'Gotiņa», kas tieši skrīveriešu ģimenes uzņēmumā top kā daudzus gadu desmitus atpakaļ - no īsta iebiezinātā piena, no Lazdonas sviesta un cukurbiešu cukura. Katra konfekte ir meistarīgs ģimenes roku darbs. Šobrīd bez klasiskās konfektes «Gotiņa» un slavenās «Krējuma pagales» var baudīt arī «Gotiņu» ar rudzu maizi, kaņepju sēklām, lielkonfektes, šerbetu «Purenīte», «Gotiņmasu» un pat personalizēt konfektes svētkiem vai prezentācijām.

Uzņēmums lepojas ar bagāto un krāšņo vēsturi, ko vēsturiskās telpas un senie mūri sniedz. Skrīveru pārtikas kombināts godā ceļ uzņēmuma autentiskās sendienu receptūras, roku darbu un bērnības garšu. Tam apliecinājums ir kultūras zīme «Latviskais mantojums», kas Skrīveru pārtikas kombinātam tika piešķirts 2015. gada nogalē. To pasniedz uzņēmējiem, kuri saglabā un daudzina latvisko kultūras mantojumu, rādot to apmeklētājiem.

Viens ir dzirdēt un lasīt, taču pavisam kas cits — izbaudīt un pārliecināties pašam, kā top konfektes «Gotiņa» un «Krējuma pagale», un kā tā garšo tikko gatavota. Aicinām ģimenes, skolēnu grupas un jebkuru kārumnieku, kam garšo konfekte «Gotiņa», gardās un izzinošās ekskursijās. Tā ir lieliska iespēja plašās telpās izzināt uzņēmuma vēstures līkločus, apskatīt konfekšu «Gotiņa» papīrīšu kolekcijas un sendienu darbarīkus. Viesi tiek cienāti ar ekskluzīvajām «Gotiņām» «kažociņā» vai «Krējuma pagales» bumbām. Kad gana baudīti saldumi, tieši laikā veldzēties ar lauku dzērienu, kas arī radīts turpat ražotnē. Viesim tiek rādīts un mācīts kā ietīt un sasaiņot savas konfektes līdzņemšanai, un, kad konfekšu tīšanas prasmes apgūtas, tikt pie sertifikāta, kas to apliecina. Kā lielus, tā mazus priecēs konfekšu «Gotiņa» degustācija un iespēja iegādāties ražotnes veikaliņā pavisam svaigas konfektes.

Skrīveru pārtikas kombināta svētkos 17. un 18. jūnijā, kā arī 1. un 2. jūlijā tiek gaidīti ciemiņi ik stundu no plkst. 10:00 līdz plkst. 17:00 (pēdējās ekskursijas sākuma laiks), piedāvājot gardas un interesantas ekskursijas.

Skrīveru pārtikas kombināta «Gotiņas» un citus gardumus ir iespējams iegādāties Stockmann lielveikalā, Liepkalnos Klintainē un Rīgā A7, Mans Rimi Klēts lauku labumu nodaļās, Rāmkalnos, Lāčos, IDILLE Barona centrā Rīgā, Skrīveros, Daugavas ielā 2 un tuvākajos tirdziņos Kalnciema ielā Rīgā 17. jūnijā, 18. jūnijā Straupes lauku labumu tirdziņā, un Ēdoles Emīla tirgū 22. jūnijā Rīgā, Doma laukumā, Zāļu tirdziņā un Ogres vakara Līgo tirgū, kā arī no 19. līdz 22. jūnijam t/c Domina rīkotajā Līgo tirdziņā un 23. jūnijā Smiltenes Līgo tirdziņā.

Sīkāka informācija www.skriverugotina.lv, pa tālruni 28685600 vai rakstot uz e-pastu skriveru.kombinats@gmail.com.

www.skriverugotina.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu