Meklējam ideālo gultas matraci kopā - noderīgi padomi ikvienam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

To, ka miegs ir saldāks par medu, zinām jau no bērnības. Un patiesi, kvalitatīvs un pietiekoši ilgs miegs spēj uzlādēt mūsu «baterijas» jaunai dienai. Ir pat aprēķināts, ka cilvēks aptuveni trešdaļu savas dzīves pavada guļot. Diezgan ilgs laiks, vai ne? Tādēļ ir īpaši svarīgi, lai tas tiek pavadīts ērtā gultā ar labu matraci. Iedomāsimies, ka esam mednieki, un mūsu vērtīgākais mērķis ir matracis. Kā līdz tam nonākt? Šeit būs padomi, kas jums noteikti noderēs.

Matraču izvēles pamatjautājumi

Mēdz teikt, ka jau vienam cilvēkam ir grūti piemeklēt matraci, ņemot vērā gaumi, miega paradumus, kā arī dažādas citas īpatnības, nemaz nerunājot par to, ja matracis jāiegādājas pārim. Pirms dodaties uz veikalu, vai arī aplūkojat interneta veikalu piedāvājumu, iesakām jums veltīt laiku, lai apdomātu vairākus aspektus, kas palīdzēs kliedēt neskaidrības un saprast, ko tieši sagaidāt no sava jaunā matrača:

GULĒŠANAS POZA. Tā ietekmē ne tikai gultas, bez arī matrača izmēra izvēli. Ja gan jums, gan partnerim patīk izplesties kā jūraszvaigznei, iesakām izvēlēties pēc iespējas lielāku matraci, lai gulēšana abiem būtu patīkama.

  • Tiem, kuri parasti guļ uz muguras, ieteicams izvēlēties gultu ar stingrāku matraci. Tā kā šī poza nodrošina ķermeņa svara sadalījumu pa visu gultu, ir svarīgi, lai mugurkauls saņemtu pietiekamu atbalstu, pretējā gadījumā jūs piedzīvosit sāpes un stīvumu.
  • Tiem, kuri iecienījuši gulēšanu uz vēdera, attiecīgi būs nepieciešams vidējas stingrības matracis, kas būs elastīgs un pieskaņosies jūsu ķermeņa aprisēm, taču tajā pašā lai kā balstīs mugurkaulu.
  • Daudzi cilvēki guļ uz sāna, tādēļ tiem piemērotākie būs mīksti matrači. Guļot šajā pozā, jums jāpievērš uzmanība tam, lai ceļgali, gurni un pleci justos ērti, jo pretējā gadījumā varat piedzīvot asinsrites traucējumus.
  • Tiem, kuri guļ visās iespējamās pozās, ieteicams būs zelta vidusceļš, tātad– vidējas stingrības matracis. Tāpat šajā gadījumā der arī mīkstie matrači, taču lēmums jāpieņem jums pašiem, vadoties pēc sajūtām un vēlmēm.

Matrači

MUGURAS VESELĪBAS PROBLĒMAS. Ilgstoši strādājot pie datora vai arī veicot fizisku darbu, cilvēki nereti sastopas ar dažādām muguras problēmām, tādēļ atbilstošs matracis ir īpaši svarīgs palīglīdzeklis, kas spēj nodrošināt kvalitatīvu miegu. Lai izvēlētos tieši tādu matraci, kāds nepieciešams jums, ieteicams konsultēties ar savu ārstu. Piedāvājam vairākus vispārējos padomus, kas jums var noderēt:

  • Ja p muguras lejasdaļa, svarīgs būs kvalitatīvs balsts, kas noturēs muguru atbilstošā pozīcijā. Lai to nodrošinātu, dodiet priekšroku stingram matracis, kā arī pievērsiet uzmanību augstam ortopēdiskajam rādītājam.
  • Tiem, kuri cīnās ar kaulu un locītavu problēmām, iesakām meklēt trīs zonu matraci. To būs vieglāk izprast, ja iedomāsities, ka matracis ir sadalīts trīs horizontālās joslās. Pirmā no tām balsta ķermeņa augšdaļu, tādēļ ir mīkstāka un vieglāk pielāgojas ķermeņa formai. Otrā josla balsta ķermeņa vidusdaļu. Tā ir daudz stingrāka nekā citas matrača daļas, jo pilda mugurkaula balsta funkciju. Savukārt trešā josla atkal līdzinās pirmajai – tā ir mīkstāka un elastīgāka.

MATRACIS AR DABĪGU PILDĪJUMU. Ja jūs īpašu uzmanību pievēršat tam, lai matracis, uz kura guļat, būtu veidots no dabīgiem materiāliem, jums noteikti rūpīgi jāizpēta preces apraksts. Ir dažādi matraču pildījumi, piemēram, kokosa koira, kas tiek iegūta no kokosriekstu šķiedras. Tā ir elpojoša, elastīga un izturīga. Savukārt zirgu astri tiek izmantoti, lai padarītu matraci īpaši elastīgu un ilgi kalpojošu. Turklāt šādam matracim piemīt lieliska termoregulācija. Matracis, kas pildīts ar jūras zāli,ļaus ne tikai atpūsties, bet arī pozitīvi uzlādēs. Aršo materiālu parasti pilda vidējas stingrības matračus. Aitas vilna būs labs apdares materiāls ziemas matračiem. Tā sasildīs un stimulēs asinsriti. Dabīgā kokvilna lielākoties tiek izmantota augstvērtīgos ortopēdiskajos matračos, veidojot virsējo slāni. Elpojošs, termoregulējošs un maigs materiāls. Termo tūba ir stingrs materiāls, kuru izmanto matraču izolācijai. Tās apvienojumā ir vilnas un sintētiskās šķiedras. Porolons ir populārs materiāls, kura putas izmanto matraču mīkstināšanai.Šādi matrači cenas ziņāir lētāki.

SVĪŠANA ir izplatīta problēma, kas negatīvi ietekmē miega kvalitāti, taču, izvēloties atbilstošu matraci, jūs varēsit gulēt mierīgi.

  • Sudraba šķiedras ir nozīmīga matraču sastāvdaļa, kas ne tikai regulē temperatūru, bet arī iznīcina baktērijas. Kamēr jūs mierīgi gulēsit, matracis rūpēsies par ķermeņa siltuma uzsūkšanu un atbrīvošanu.
  • Bambusa šķiedras, kas iestrādātas matracī, absorbēs lielu daudzumu mitruma. Salīdzinot ar kokvilnu, tas ir četras reizes uzsūcošāks. Izvēloties šādu matraci, jums nebūs jāsatraucas par miega kvalitāti.

ALERĢIJAS ir vēl viena problēma, ar kuru mūsdienās sastopas arvien vairāk cilvēku. Lai cīnītos ar putekļiem un putekļu ērcītēm, ir nepieciešams izvēlēties matračus ar īpašiem aizsargslāņiem.

  • Sanitized® apzīmē sistēmu, kas nodrošina auduma impregnēšanu. Tā nodrošina aizsardzību pret dažādiem mikroorganismiem ilgtermiņā. Tas nozīmē, ka, izvēloties matraci ar šādu apzīmējumu, jūs būsit pasargāti ne tikai no putekļu ērcītēm, bet arī sēnītēm un citām baktērijām.
  • Resistat® apzīmē oglekļa šķiedras, kas iestrādātas matracī. Tās ne tikai novērš statiskās elektrības esamību, kā arī aizsargā pret putekļu ērcītēm.

MATRAČA IEGĀDE ir pēdējais punkts, kas jums jāpārdomā. Lai arī mūsdienās daudzi specializētie veikali piedāvā plašu preču klāstu, ne visi ir informēti par to, ka arī internetā iespējams iegādāties augstvērtīgus matračus un gultas, turklāt to cenas ir visai pievilcīgas.

Ieskaties 220.lv!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu