Uzlabotais selfiju kāts – kā to izmantot, uzņemot #perfekts10 foto?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Selfiju kāts ir daudz parocīgāks un noderīgāks rīks nekā vairumam no mums šķiet. Tas var būt neaizstājams amatieru fotogrāfiem vai video operatoriem un kalpot kā pilnvērtīgs trijkājis, jo īpaši tuvojoties vasaras sezonai. Tomēr jāatceras, ka selfiju kātam jābūt atbilstošas kvalitātes. Daži ieteikumi, kā to izmantot interesantu un radošu attēlu uzņemšanai.

#1 platleņķis

Selfiju kāta būtība ir «virtuāli» pagarināt fotogrāfijas autora roku, lai kadrā būtu redzams kas vairāk par seju. Tālruņa attālināšana par pārdesmit centimetriem ļauj, piemēram, uzņemt grupas attēlu vai vairāk fona detaļu. Tas ir ērts veids, kā parādīt ne tikai sevi, bet arī interesantas vietas, kur atrodamies, jo īpaši, ja dodamies atvaļinājumā uz ārzemēm. Ar Huawei P9 Lite 2017 tu pat varēsi uzņemt panorāmas skata pašportretu!

Foto: Publicitātes foto

Lai padarītu perfekto pašportretu vienkāršāku, Huawei AF14 selfiju kāta foto uzņemšanas poga iebūvēta tā rokturī, tāpēc nav nepieciešams izmantot taimeri. Tā ir iespēja viegli uzņemt vairākus attēlus bez steigas un pastāvīgi nesniedzoties pēc telefona ekrāna.

Foto: Publicitātes foto

#2 ērtāka video uzņemšana

Kļūdās tas, kurš domā, ka selfiju kāts izmantojams tikai pašportretu uzņemšanai. Video filmēšana, turot telefonu ilgstoši rokā, ir neērta. Bez rokas noguršanas, tas var beigties arī ar telefona izkrišanu no rokas. Salikts Huawei AF14 selfiju kāts perfekti iegulsies rokā video uzņemšanas laikā. Arī uzņemtie kadri būs precīzāki. Izvelkot selfiju kātu, vari vienkārši mainīt perspektīvu no zemes paceļot virs galvas un otrādāk.

Foto: Publicitātes foto

#3 filmēt ārpus logiem

Selfiju kāts ļauj ieskatīties tur, kur cilvēki parasti netiktu. Foto un video, kas ļauj uzņemt akmens plaisas iekšpusi vai redzēt šķēršļus aiz dažādiem objektiem. Šeit ir daudz iespēju. Piemēram, interesantu foto var uzņem izstiepjot viedtālruni pa logu. Efektu var uzlabot, ja to dara braucošas mašīnas pasažieris – ideāls veids, kā ierakstīt vasaras ceļojumu. To darot jāņem vērā pašportretu uzņemšanas noteikumi. Šo metodi nevajadzētu izmantot ātri braucošā mašīnā vai intensīvā satiksmē. Drošs ceļš ļaus uzņemt statisku siluetu un izplūdušu fonu.

Foto: Publicitātes foto

#4 trijkāja vietā

Selfiju kātu vienkārši var pārveidot trijkājī, atbalstot to pret sienu vai kādu citu stabilu objektu. Bet vēl labāk ir, ja tā rokturis atveras, veidojot trīs stabilas kājās, kā Huawei AF14. Tas ļaus uzņemt attēlus ar lielu cilvēku grupu. Bet tas ir sākums piedāvātajām iespējām. Viena no iespaidīgākajām funkcijām ir time-lapse opcija – vienas ainavas ierakstīšana garākā laika periodā. Huawei P sērijas viedtālruņiem ir iebūvēta sērijveida opcija. Viss, kas nepieciešams, ir to atvērt un atstāt telefonu mierīgi uz dažām minūtēm. Ja ir garām slīdoši mākoņi vai citi lēni pārvietojošies objekti, efekts būs iespaidīgs.

Foto: Publicitātes foto

#5 pilsēta naktī

Viena no Huawei P10 un P10 Lite unikālajām funkcijām ir gaismas zīmējumu režīms. Mēs visi esam redzējuši fantastiskas fotogrāfijas ar ielām naktīs, kur mašīnas izskatās pēc gaismas upēm. Selfiju kātam ar trijkāja iespēju un Huawei viedtālruni, šo efektu panākt ir vienkārši. Viss, kas jādara, jānostājas pie noslogotas ielas ar Huawei AF14 trijkāji, jāieslēdz viedtālrunī Light Painting režīms un jāizvēlas Car Lights opcija. Huawei piedāvā reāllaika skatījumu filmēšanas procesā. Tas var tikt pārtraukts jebkurā brīdī, kad panākts vēlamais efekts.

Foto: Publicitātes foto

#6 gaismas grafiti

Ar Huawei P10 vai P10 Lite un Huawei AF14 selfiju kokutu vari veidot pats savus gaismas zīmējumus. Kā iepriekš, viss, kas nepieciešams, novietot viedtālruni statiski uz selfiju kokaun atvērt Light Painting, izvēloties Light Graffiti iespēju. Jebkurš gaismas avots ir labs šiem zīmējumiem – šķiltavas, lāpa, velosipēda spuldze, brīnumsvecītes un pat cita viedtālruņa ieslēgtais ekrāns. Bez simboliem un tekstiem, tu vari sasniegt interesantu rezultātu, izceļot cilvēku vai objektu aprises tumsā, piešķirot tiem mirdzošas kontūras. Perfekti, lai padarītu tavas vasaras naktis neaizmirstamas.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu