Svarīgi! Cik bieži un kāpēc ir jāmaina matracis?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Veselas 2/3 Latvijas iedzīvotāju guļ vidēji slikti vai ļoti slikti, un 75% cilvēku izvēlas ilgāk pagulēt no rītiem, jo pēc nakts nejūtas izgulējušies, konstatēts «Solid Data» un «Dreams» pētījumu rezultātos. Šīs mokas tiek uztvertas kā ikdienas norma, bet tā nevajadzētu būt. Vai tev ir apnicis mosties ar stīvu kaklu, muguras sāpēm vai nogurumu, kas neļauj pilnvērtīgi izbaudīt dienu? Problēmas avots, iespējams, ir ļoti elementārs – vecais matracis ir zaudējis savas labās īpašības un vairāk dara ļauna nekā laba.

Matrača vidējais kalpošanas laiks ir 8 gadi

Pēc 8 gadu kalpošanas perioda vecais matracis ir jāaizstāj ar jaunu. Ja uzskati, ka matracis var kalpot ilgāk par astoņiem gadiem, pavisam vienkāršs aprēķins var likt saprast, ka tā nav. Šajā periodā uz matrača tiek pavadītas vidēji 30,000 stundas (iespējams, ka tur pavadi vairāk laika lasot, skatoties televizoru, atpūšoties, ja ir nācies saslimt, utt.). Bet kas notiek ar matraci pēc 8 gadu lietošanas un kādu iespaidu tas atstāj uz tavu un tuvinieku veselību?

Draudi veselībai

Aplūkosim nelielu statistiku - 8 gadu laikā uz matrača sakrājas gandrīz 5 kg atmirušo ādas šūnu (mājdzīvnieku īpašnieku gadījumā vēl vairāk). Pēc 8 gadu lietošanas uz matrača atrodamas 10,000 – 10,000,000 putekļu ērcītes, kas ir visbiežākais alerģiju iemesls mūsu mājokļos.

Foto: Publicitātes foto

Kā zināt, kad ir laiks mainīt matraci?

Dažkārt matraci ir jānomaina biežāk. Jauns matracis var būt diezgan dārgs, tomēr tava miega kvalitāte ir kaut kas nenovērtējams. Ja gultā nejūties ērti, nepamosties atpūties(-usies) un atjaunojis(-usi) spēkus vai arī izjūti sāpes, tas var liecināt par to, ka ir nepieciešams jauns matracis.

  • Vai tev ir miega problēmas?
  • Vai pamostoties izjūti vēl lielāku nogurumu un miegainību, nekā pirms došanās gulēt?
  • Vai pēc pamošanās tev ir stīvs kakls vai muguras sāpes?
  • Vai bieži naktī klepo vai šķaudi?

Atbilde: ja atbilde uz kādu no jautājumiem ir jā, tad ir pienācis laiks matraci nomainīt.

Foto: Publicitātes foto

Iegādājies jaunu matraci tieši tagad un ietaupi!

Par godu Dormeo 15 gadu jubilejas svētkiem ir vēl nebijusi, ekskluzīva un ilgi gaidīta iespēja – iegādāties jebkuru Dormeo matraci ar 15% atlaidi.

Lai neapjuktu piedāvājumu džungļos, atbildi uz 5 jautājumiem un uzzini, kurš no Dormeo matračiem ir piemērots tieši Tev!

Plašāku informāciju par piedāvājumu meklē www.dormeo.lv, DORMEO HOME, TOP SHOP veikalos visā Latvijā vai zvanot 67609625.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu