Sagatavojies studijām angļu valodā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu jaunieši arvien vairāk izvēlas doties studēt ārpus Latvijas, lai iegūtu starptautisku izglītību, vai izvēlas studēt tepat Latvijā angļu valodā. Tas nozīmē, ka viņiem jāspēj brīvi komunicēt gan akadēmiskajā vidē, gan arī ikdienas sadzīvē, ko bieži vien nav iespējams apgūt, apmeklējot tikai angļu valodas stundas skolā.

Mācību uzsākšana universitātē pats par sevi ir salīdzinoši liels kultūršoks, bet mācības citā valodā un, līdz ar to savādākā vidē, rada vēl lielākus pirmos šķēršļus jaunajam izaicinājumam. Tādēļ RTU Riga Business School (RBS) Angļu valodas centrs iesaka visiem, kuri plāno studēt augstskolā, kurā tiek izmantota angļu valoda, pirms tam rūpīgi sagatavoties šim notikumam.

Protams, daudzi uzskata, ka bez vidusskolas diploma iegūšanas un labas atzīmes angļu valodā, viņiem nav nekas jādara. Tomēr skolā, apgūstot valodu, skolēni iemācās pamatzināšanas, kuras nepieciešamas veiksmīgai komunikācijai, taču tur netiek nodrošināta spēja viegli un ātri pielāgoties angliski runājošai mācību videi, kurā nebūs iespējams izmantot dzimto valodu. Tāpat skolā nenotiek sagatavošana TOEFL vai IELTS testiem, kuri, lai iestātos universitātē, noteikti būs jānokārto.

Tieši tāpēcRBS Angļu valodas centrs šogad izveidojis īpašu kursu, kurš domāts vidusskolēniem vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Programmas mērķis ir palīdzēt jauniešiem sagatavoties bakalaura programmas studijām angļu valodā, kā arī dzīvei angliski runājošā vidē. Pre-University English kursi, atbilstoši skolēnu pašreizējam angļu valodas zināšanu līmenim, tiks piedāvāti ar īpaši izstrādātu apmācību programmu.

Pirms mācību uzsākšanas tiks pārbaudīts katra skolēna angļu valodas zināšanu līmenis, lai pēc iespējas precīzāk noteiktu viņam atbilstošāko programmu. Kurss sāksies 25. septembrī un ilgs līdz 24. maijam.

Lai uzzinātu vairāk, spiediet šeit vai zvaniet pa tālruni 67089800.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu