ROBO HUB ir robotikas skola bērniem vecumā no 3 līdz 12 gadiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 5 gadu vecumā bērns spēj uzkonstruēt un ieprogrammēt savu Lego robotu. Bērni apgūst fiziku, matemātiku un programmēšanu spēlējoties. Bērniem robotika ir interešu izglītība, kas ir interesanta un izzinoša.Vecāki novērtē apmācību kvalitāti un atmosfēru.

Robotika bērniem – mode vai nepieciešamība?

Robotika nav tikai par robotiem. Mērķis ir attīstīt bērnos vispusīgas zināšanas. Nodarbībās tiek apgūtas iemaņas, kas palīdz bērnam ātrāk kļūt patstāvīgam, pieņemt lēmumus un sistematizēt procesus sadzīvē. Piemēram, programmēšana bērnam māca veikt darbības noteiktā secībā. Bērni ātri apgūst programmēšanas pamatus, jo savādāk uzbūvētais robots nekustās ne no vietas. Tātad rodas vēlēšanās mācīties. Mums pieaugušajiem ir līdzīgi. Bez motivācijas arī vēlamās zināšanas nepielīp.

Foto: Publicitātes foto

Kas mūs gaida nākotnē. Viss taču jau ir izdomāts?!

Tieši robotikas apguve ir domāta nākotnes profesiju kārotājiem. Nākotne jau ir sākusies. Ja pirms 20 gadiem mums teiktu, ka ar telefona palīdzību spēsim veikt tik daudz sadzīvisku procesu, vai samaksāt par precēm veikalā bez pārdevēja klātbūtnes, tas izklausītos pēc sižeta no fantastikas filmas. Mūsu bērniem ir tikai mūsdienas. Nesenās pagātnes viņiem atmiņā nav. Bērni, apgūstot esošās lietas un domā par nākamajām. Mazie neprāto par to, kas bijis, jo viņi tur nepiedalījās. Tas atbrīvo daudz vietas jaunām idejām bērnu apziņā.

Foto: Publicitātes foto

Kā izvēlēties savam bērnam pulciņu pēc stundām?

Jāpajautā bērnam kas viņam interesē? Ja nekas neinteresē tad jāved uz visām nodarbībām pēc kārtas, līdz bērns pats pateiks ko vēlas apgūt. Liela nozīme ir pedagogam. Kopumā visas ārpusskolas aktivitātes attīsta bērniem iemaņas. Šahs, futbols, dejas un arī robotikas pulciņš. Interešu izglītībai ir jābūt interesantai.

Kas robotikā ir interesants?

Mums bērnībā bija samērā vienkārši tipveida konstruktori. Tie bija visiem un pildīja savu funkciju. Arī tagad visiem ir konstruktori, bet iespējas ir pavisam citas. Mēs sniedzam iespēju strādāt ar labāko robotikas tehniku, kas paredzēta bērniem. Mūsu pasniedzēji paskaidro un iemāca bērnam konstruēšanas un programmēšanas pamatus. Katru dienu redzam daudz lepnus bērnus un pārsteigtus vecākus.

Foto: Publicitātes foto

Vai datori nekaitē bērnu veselībai?

Kaitē, ja datora lietošana netiek ierobežota. Viss sakas ar to, ka vecāki dod bērnam spēlēt spēlītes planšetē, jo bērns ir nodarbināts un netraucē. Pareizi būtu dažkārt atslēgt izklaidi un pievērsties izzināšanas procesam ar datora palīdzību. Piemēram, izveidot kartiņu tētim Dzimšanas dienā, uzrakstīt īsu sacerējumu par piedzīvojumiem vasarā Word formātā vai saskaitīt lelles ar Excel palīdzību. Programmējot bērni saprot kādam mērķim patiesībā dators ir paredzēts.

Foto: Publicitātes foto

Varbūt kādu vēlējumu vecākiem?!

Lai visiem sparīgs jaunais mācību gads! Ļausim bērniem pēc skolas darīt to, kas viņus interesē! Gaidām uz robotikas nodarbībām gan zēnus, gan meitenes!

www.robohub.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu