Nāc našķoties uz «Dansukker» stendu izstādē «RigaFood»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 6. līdz 9. septembrim izstāžu zālē «Ķīpsala» notiek lielākā pārtikas ražotāju izstāde «RigaFood 2017». Saldā zīmola «Dansukker» stendā visu dienu smaržo, burbuļo un vārās. Tur, ciemiņus gaidot, rosās lieliskais konditoru pāris Maija un Jānis Kairi. Izstādes apmeklētājiem tiek gatavotas receptes, kas atmodina bērnības garšu – buberts, rulete, melleņu klimpas, cepumiņi, pīrādziņi un citi kārumi, ko uz svētkiem gatavojušas mūsu vecmāmiņas.

Izstādei speciāli sagatavotajā recepšu krājumā apkopotas receptes, kas izturējušas laika pārbaudi – vienkārši pagatavojamas, klasiski gardas, tradīciju saglabātas.

Ja vēlies uzzināt to gatavošanas trikus, nāc aprunāties ar konditoriem un uzzināt, kā notrāpīt, lai mīkla būtu labi uzpūtusies vai kā pareizi uzkult miltu bubertu. Piemēram, gatavojot pīrādziņus, raugam vēlams pievienot nedaudz sīrupa, lai tas vieglāk uzrūgtu, un noteikti jāpārliecinās, kādas kvalitātes pildījums sagatavots. «Pīrādziņš būs tik labs, cik laba būs tajā sapildītā gaļa, saka Jānis Kairis. Un nav tik būtiski, vai gaļa ir sagriezta gabaliņos, sakapāta vai samalta.

Gatavojot miltu bubertu, uzzināsiet, ka vislabāk ķīseli gatavot, aplejot saldētas ogas ar tikko sagatavotu, verdošu cukura un cietes sīrupu – tad ķīselis būs biezs, bet ogas neizšķīdīs.

Īpašus padomus Maija sniedz, gatavojot ruleti un biskvīta mīklu biezpiena tortei. Receptes nākušas no seniem, gandrīz simts gadus veciem pierakstiem un Kaucmides meistaru recepšu grāmatām. Lai uzzinātu vairāk, nāc un piedalies! Dansukker stendā konditori un viņu palīgi gaidīs katru dienu no plkst. 10 līdz 16.

Dansukker stendā nogaršo arī dažādu ogu un ziedu sīrupus, kas gatavoti ar Dansukker balto cukuru, saņem recepšu kolekcijas un uzzini, kā plašo cukura produktu klāstu izmantot savā virtuvē!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu