«Domātprieks» uzsāk jauno turnīru sezonu un apbalvo labākos jaunos dambretistus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atsākoties jaunajai treniņu sezonai, sestdien, 16. septembrī koprades un pasākumu telpā «Teikums» Jaunajā Teikā aizraujošu turnīru aizvadīja jaunie dambretes spēlētāji. Prāta attīstības centra «Domātprieks» rīkotais pasākums pulcēja 50 domubiedrus, kuri demonstrēja savas spēles iemaņas, iepazinās ar jauniem domubiedriem un sacentās par godalgām un balvām no turnīra galvenā atbalstītāja Augosai.lv un citiem sadarbības partneriem.

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» sadarbībā ar Jauno Teiku regulāri rīko dambretes turnīrus bērniem, aicinot jauno paaudzi pavadīt brīvdienu intelektu stimulējošā un pozitīvā gaisotnē. Šī mācību gada pirmajā 64 lauciņu dambretes turnīrā piedalījās jaunie spēlētāji no Rīgas, Kuldīgas, Bauskas, Valmieras, Dobeles, Salaspils, Jūrmalas, Ikšķiles. Iespēja izmēģināt savus spēkus bija ikvienam 5 līdz 10 gadus jaunam censonim, kurš zina dambretes noteikumus, tāpēc turnīrā iesācēji varēja mācīties no pieredzes bagātākiem spēlētājiem. Par turnīra uzvarētājiem U–8 vecuma grupā 25 dalībnieku konkurencē kļuva Malvīne Misāne (Rīga) un Roberts Serpāns (Kuldīga). U–10 vecuma grupā labāko rezultātu starp 25 spēlētājiem uzrādīja Valda Vasariete (Salaspils) un Everts Rūdolfs Lepsis (Kuldīga). Turnīru tiesāja titulētie dambretisti Oļesja Abdullina, Edijs Novickis un Raimonds Vipulis.

Laureāti tika apbalvoti ar uzvaras kausiem un medaļām, bet visi turnīra dalībnieki devās mājās ar diplomiem un piemiņas balvām. «Domātprieks» turnīru galvenais atbalstītājs ir projekts Augosai.lv. Veiksmīgā sadarbība izveidojusies uz abu iniciatīvu vienoto vērtību pamata — dot savu ieguldījumu gudras, veselas un labvēlīgas sabiedrības veidošanā. Par gardām un enerģiju atjaunojošām balvām gādāja uzņēmums «Mondelēz», kura zīmolu vidū ir tādi bērnu iecienīti kārumi kā cepumi–lācīši «Barni», piena šokolāde «Milka» un citi. Kā ierasts, turnīru atbalstīja arī rotaļlietu ražotājs «LEGO».

«Dambreti pazīst daudzi, taču ne visi zina par tās nozīmi intelektuālo spēju attīstīšanā. Katru gadu Latvijai ir vismaz viens Eiropas vai pasaules līmeņa medaļnieks, un ar «Domātprieks» turnīriem mēs vēlamies sniegt iespēju jau no mazotnes iepazīt šo vērtīgo prāta sportu. Augustā mūsu audzēkņi piedalījās turnīrā Bulgārijā, un nākotnē plānojam atbalstīt arī starptautisku turnīru organizēšanu Latvijā. Piedalīšanās šādos turnīros bērniem ir liels notikums. Tie motivē trenēties, disciplinē un ļauj noticēt saviem spēkiem,» tā prāta attīstības centra «Domātprieks» izpilddirektors un titulēts dambretists Roberts Misāns.

Par prāta attīstības centru «Domātprieks»

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» dibināts 2017. gadā. Centrs piedāvā aizraujošus dambretes treniņus bērniem titulētu treneru vadībā, kā arī sniedz iespēju izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus un asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm. «Domātprieks» atrodas Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu