Prāta attīstības centrs «Domātprieks» aicina bērnus asināt prātu, apgūstot dambretes spēli

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dambrete ir viena no daudzpusīgi visattīstošākajām prāta spēlēm, kas trenē spriestspēju, loģisko un telpisko domāšanu un citas skolā un dzīvē noderīgas prasmes. Uzsākot jauno treniņu un turnīru sezonu, apgūt dambretes spēli bērnus vecumā no 5 līdz 9 gadiem aicina šī gada sākumā izveidotais, modernais prāta attīstības centrs «Domātprieks» Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā.

Kad bērni uzsāk skolas gaitas, vecāki nonāk izvēles priekšā, jo jāizlemj, kā viņu skolēns pavadīs laiku ārpus stundām, kādus pulciņus un nodarbības apmeklēs. Nereti priekšroka tiek dota sporta nodarbībām, domājot, ka prāts tiek gana trenēts, apgūstot mācību vielu. Taču ne visu var iemācīties skolas solā, un tieši 5–9 gadi ir labākais vecums, kad domāt par papildu treniņiem prāta attīstībai.

Šajā posmā bērni ir spējīgi noturēt uzmanību un ir atvērti jaunu zināšanu apguvei. Līdzīgi kā mūzikā vai valodu apguvē, šis ir vecums, kurā ielikt pamatus labāko rezultātu sasniegšanai. Dambrete ir prāta sports ar dažādām sarežģītības pakāpēm un smalkām niansēm. Tā attīsta loģisko un telpisko domāšanu, uzlabo koncentrēšanās spējas, atmiņu un pašdisciplīnu, kā arī iemāca apstrādāt informāciju, analizēt to un pieņemt lēmumu.

Dambretes treniņi neapgrūtina bērna mācību procesu, tieši pretēji, tie nāk tam par labu, jo palīdz strukturēt visu apgūto un asināt domāšanu. ««Domātprieks» ir vieta, kur bērni var attīstīties, iemācīties domāt loģiski un jēgpilni pavadīt brīvo laiku. Paša bērnībā dambretes spēle man ļāva apgūt to, ko skolā nemācīja — stratēģisko un tēlaino domāšanu. Pateicoties šai spēlei, man labi padevās arī matemātika un citi eksaktie mācību priekšmeti, kas daļai skolēnu nereti sagādā lielākās grūtības. Ticu, ka prāta sports ir tikpat svarīgs kā fiziskās aktivitātes. Ja bērns jau mazotnē iemācās domāt, plānot un apzināties savu darbību sekas, tas vēlāk pozitīvi ietekmē arī karjeras veidošanu,» uzsver Roberts Misāns, prāta attīstības centra «Domātprieks» izpilddirektors un titulēts dambretists.

Dambrete ir prāta sports ar dažādām sarežģītības pakāpēm un smalkām niansēm, tāpēc «Domātprieks» grupu nodarbībās tiek uzņemti bērni 5–9 gadu vecumā ar dažādiem sagatavotības līmeņiem. Individuāla pieeja apmācībās nodrošina iespēju gan iemācīt spēles pamatus iesācējiem, gan sagatavot turnīriem prasmīgākos spēlētājus. Treniņi notiek katru darba dienu gan latviešu, gan krievu valodā. Vairāk par grafiku un pieteikšanos iespējams uzzināt centra mājaslapā. Regulāri tiek rīkoti arī audzēkņu turnīri, kuros var iepazīties ar domubiedriem, pārbaudīt savas iemaņas un pretendēt uz balvām.

www.domatprieks.lv

«Domātprieks» galvenā trenere ir centra idejas līdzautore Oļesja Abdulina — vairākkārtēja Eiropas un Krievijas čempione dambretē sieviešu un jauniešu konkurencē. Godalgoto treneru vidū ir arī pieredzējušie dambretisti Edijs Novickis un «Domātprieks» vadītājs Roberts Misāns.

Prāta attīstības centrs «Domātprieks» atrodas modernās, mājīgās telpās Teikā, Biķernieku ielā 24A–1, Rīgā. Centrs sniedz bērniem iespēju trenēties dambretē, izpildīt dažādus loģikas testus un atjautības uzdevumus, asināt prātu ar attīstošām galda spēlēm un atgūt spēkus atpūtas zonā. «Domātprieks» organizē regulārus dambretes turnīrus. Centra papildpakalpojums — īslaicīga bērnu pieskatīšana pieredzējušas auklītes uzraudzībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu