Pirmā Latvijas būvkompānija, kas pieņem norēķinus ar kriptovalūtu Bitcoin

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Būvkompānija SIA Rīgas fasādes par būvniecības pakalpojumiem ir uzsākusi pieņemt norēķinus kriptovalūtā Bitcoin. Šobrīd tā ir pirmā būvkompānija Latvijā, kur nodrošina šādu norēķinu veidu. Uzņēmuma Rīgas fasādes īpašnieks un valdes loceklis Ivars Sveile atzinīgi vērtē ieceri ieviest jaunu finanšu instrumentu būvniecības nozarē un saskata tajā iespējas attiecībā uz ārvalstu klientiem.

Ar vien biežāk pasaules un arī Latvijas biznesa vidē izskan vārdi «kriptovalūta» un «Bitcoin», kuri tiek lietoti pieminot norēķinus par precēm vai pakalpojumiem. Latvijā vēl daudziem šie vārdi ir sveši un rada samēra mazu priekšstatu par iespējām, ko tie sniedz. Ar šī gada oktobri arī Latvijas būvniecībā ienāk kriptovalūtas norēķini, ko kā pirmā būvkompānija saviem klientiem piedāvā fasāžu renovācijas un restaurācijas uzņēmums SIA Rīgas fasādes.

www.rigasfasades.lv

«Lai veiksmīgi attīstītos augstas konkurences apstākļos jebkuram uzņēmuma ir jāseko līdzi inovācijām ne tikai nozarē un tehnoloģiskajos risinājumos, bet arī pieejamo finanšu instrumentu jomā. Lai spētu klientiem sniegt plašākas norēķinu iespējas, esam ieviesuši norēķinus ar kriptovalūtu Bitcoin, kas šobrīd ļauj klientiem pārskaitījumus veikt bez komisijas maksas un banku starpniecības. Tas ir ērts norēķinu veids ne tikai Latvijas iekšzemē, bet arī ar ārvalstu klientiem, kuriem ir īpašumi Latvijā un tie vēlas pirkt būvniecības pakalpojumus apmaksājot tos no ārvalstu banku kontiem. Standarta bankas transakcija mēdz aizņemt divas darba dienas un ir salīdzinoši dārga, bet veicot pārskaitījumus ar kriptovalūtu transakcija noris dažu minūšu laikā un ir ievērojami lētāka, kas mums kā būvkompānijai sniedz iespēju ātrāk iegūt apgrozāmos līdzekļus un paaugstina efektivitāti.»- informē Rīgas fasādes īpašnieks un valdes loceklis Ivars Sveile.

Kopējā kriptovalūtas tirgus kapitalizācija 2017. gadā ir pieaugusi par gandrīz 800% salīdzinot ar gadu iepriekš un sastāda 150 miljardus dolāru. Tas nozīmē, ka kriptovalūta šobrīd burtiski skrien savā izaugsmē un, sasniedzot simtos miljardu dolāru mērāmu apjomu, tā vairs nevar tikt ignorēta, un arī Latvijai būs skaidri jādefinē tās pielietojums vai ierobežojumi.

«Praktiski katru dienu mēs varam lasīt, ka pasaules lielākās kompānijas sāk ieviest norēķinus ar kriptovalūtu un tas vairs nav tikai mārketinga triks, lai pievērstu sev uzmanību, bet tiek veikti reāli darījumi un to skaits pieaug ar katru dienu. Kāpēc lai šo iespēju nepiedāvātu arī Latvijā? Igauņi pat valsts līmenī ir uzsākuši ieviest savu kriptovalūtu kā norēķinu veidu e-rezidentiem, kuri vēlas atvērt uzņēmumus Igaunijā vai veikt nodevu maksājumus.» - uzsver I. Sveile.

Latvijā kriptovalūta netiek uzskatīta par oficiālu maksāšanas līdzekli un līdz ar to saimnieciskie darījumi joprojām ir jāveic eiro valūtā. «Mēs veicam sadarbību ar ārzemju starpnieku uzņēmumu, caur kuru var veikt maksājumus ar Bitcoin, starpnieku uzņēmums saņemot maksājumu tos konvertē uz eiro un pārskaita mums. Es patiešām kriptovalūtā saskatu priekšrocības it īpaši tiem uzņēmumiem, kuri strādā starptautiskā tirgū, tas ir drošs, ērts un ātrs norēķinu veids, kurš paaugstina konkurētspēju.»

SIA Rīgas fasādesgalvenais darbības virziens ir ēku energoefektivitātes uzlabošana, fasāžu restaurācija un būvniecības projektu pilna cikla vadība. Uzņēmums ir elastīgs attiecībā uz dažādām inovācijām un jauniem izaicinājumiem, kā arī atrod risinājumus sarežģītiem arhitektoniskiem uzdevumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu