Starptautiskā konferencē diskutēs par pretkorupcijas jautājumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu izpratni par trauksmes cēlēju aizsardzību un izaicinājumiem korupcijas mazināšanā, no 9. līdz 11. oktobrim ar starptautisku ekspertu līdzdalību Rīgā notiek starptautiskā konference «Ceļā uz atklātību, atbildību un labāku pārvaldību: trauksmes celšanas veicināšana, cīņa pret korupciju, nākotnes perspektīvas».

Konferences pirmā pirmā diena bija veltīta trauksmes celšanas veicināšanai un trauksmes cēlēju aizsardzībai. Konferences dalībnieki pievērsās jautājumiem par atšķirīgām pieejām trauksmes cēlēju ziņojumu iesniegšanā un izskatīšanā, aplūkoja iekšējos trauksmes celšanas mehānismus, kā arī diskutēja par efektīvu trauksmes cēlēju aizsardzību.

Savukārt konferences otrajā un trešajā dienā galvenā uzmanība tiks pievērsta izaicinājumiem, kas saistīti ar korupcijas novēršanu un apkarošanu Latvijas, Baltijas un plašākā starptautiskā mērogā, īpaši pievēršoties politiskās korupcijas mazināšanas problemātikai.

10.oktobra vienā no konferences sesijām uzstāsies prokurors no Brazīlijas Serdžo Bruno Kabral Fernandes, kurš stāstīs par kriminālo izmeklēšanu «Carwash case» («Operação Lava Jato») lietā, kas ir viena no skaļākajiem visu laiku korupcijas skandāliem pasaulē. Lietā ticis iesaistīts Brazīlijas prezidents, divi bijušie prezidenti, bijušais Pārstāvju Palātas spīķeris, bijušais Senāta prezidents, simtiem likumdevēju, ministru, gubernatoru, mēru, politisko vadītāju un ietekmīgu uzņēmēju.

Konferencē ar pieredzi un labās prakses piemēriem dalīsies eksperti no Latvijas, kā arī ASV, Francijas, Polijas, Brazīlijas, Bulgārijas, Īrijas, Gruzijas, Vācijas, Lietuvas un Igaunijas un starptautiskām organizācijām – Ekonomiskās attīstības un sadarbības organizācijas (OECD), Eiropas Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO). Eksperti un paneļdiskusiju dalībnieki pārstāvēs valsts, pašvaldību, nevalstisko un privāto sektoru.

Konferenci organizē Valsts administrācijas skola ESF projekta «Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomā» ietvaros sadarbībā ar Valsts kanceleju, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Latvijas Republikas Saeimu. Pieteikšanās dalībai konferencē saskaņā ar organizatoru nosūtīto uzaicinājumu.

CEĻĀ UZ ATKLĀTĪBU, ATBILDĪBU UN LABĀKU PĀRVALDĪBU: TRAUKSMES CELŠANAS VEICINĀŠANA, CĪŅA PRET KORUPCIJU, NĀKOTNES PERSPEKTĪVAS

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu