Magnija dzīvības spēks mūsos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Cilvēka organisms ir smalka, precīza un ļoti sarežģīta bioloģiskā sistēma, kas veidota no visdažādākajiem ķīmiskajiem elementiem un to savienojumiem, un tiem ir jābūt līdzsvarā, lai cilvēks justos labi un būtu vesels. Viens no svarīgākajiem mikroelementiem cilvēka organismā ir magnijs. Tas nepieciešams enerģijas ražošanai, pilnvērtīgai muskuļaudu un nervu darbībai, kā arī ķīmisko reakciju norisei. Magnijs ir iesaistīts visos vielmaiņas procesos. Tas baro nervu šūnas, palīdz novērst depresiju un samazina stresa negatīvo ietekmi uz organismu, samazina nervozitāti un atslābina, stabilizē muskuļu un nervu šūnu darbību, mazina to uzbudināmību, veicinot līdzsvarotību, un sekmē koncentrēšanos.

Magnijam ir ārkārtīgi svarīga loma sirds un asinsvadu sistēmā. Tam piemīt kardioprotektīva – sirdi sargājoša – iedarbība. Magnijs ne tikai kavē asinsvadu aizkaļķošanos, bet arī mazina asins recēšanas sistēmas aktivitāti un mazliet palīdz regulēt holesterīna līmeni asinīs.

Magnijs piedalās ļoti daudzos bioķīmiskajos procesos, tāpēc tā trūkums organismā var izpausties dažādu simptomu veidā – kā nogurums, krampji vai muskuļu sāpīgums. Signāli par magnija trūkumu ir bezmiegs, nervozitāte, viegla aizkaitināmība, nogurums, neregulāra vai paātrināta sirdsdarbība, paaugstināts asinsspiediens, muskuļu spazmas un vājums, krampji, roku trīce, grūtības kontrolēt muskuļu darbību. Magnija trūkums ietekmē arī matu, nagu un zobu stāvokli, arī kaulus – tie var kļūt trausli un mīksti.

Kā nosaka Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas, magnija deva pieaugušajiem un pusaudžiem no 13 gadiem ir 300 mg diennaktī, savukārt smaga fiziskā darba veicējiem un profesionāliem sportistiem ieteicams uzņemt pat 6 līdz 10 mg magnija uz ķermeņa kilogramu dienā. Tāpat kā citas minerālvielas arī magniju organisms pats neražo, tāpēc šis mikroelements ir jāuzņem ar uzturu pietiekamā daudzumā.

www.magnija-filtri.lv

Diemžēl mūsdienu ēdienkarte nenodrošina nepieciešamos 300–400 mg magnija diennaktī. Ir pētījumi, kas apstiprina, ka cilvēki ar uzturu uzņem uz pusi mazāk magnija nekā pirms simt gadiem. Tas skaidrojams gan ar ēšanas paradumu maiņu, gan ikdienas aizņemtību un steigu, kad cilvēki izvēlas nevis sabalansētas, pilnvērtīgas maltītes, bet gan mazvērtīgas ātrās uzkodas, jo tā vienkārši ir vieglāk. Ilgākā laikā šādi ieradumi var radīt nopietnas veselības problēmas.

Foto: Publicitātes foto

Viens no veidiem, kā palīdzēt organismam iegūt magniju ik dienas, ir uzņemt to kopā ar ūdeni. Šobrīd Aquaphor nācis klajā ar labu risinājumu – piedāvājot ūdens filtru, speciālo moduli B25Mg+. Šis filtrs, kas satur perlamutra dolomītu, attīrot no organiskā un kaitīgā piesārņojuma, ūdeni bagātina ar magniju, kas cilvēka organismam ir tik ļoti svarīgs. Filtrs piedāvā lielisku, ļoti ērtu un veselīgs veidu, kā ik dienas, pat īpaši nedomājot, uzņemt magniju, atjaunojot tā līdzsvaru organismā. Svarīgi, ka modulis B25Mg+ der arī citu ražotāju filtru krūzēm.

Lai ūdens dzeršanas ieradumu nostiprinātu ikdienā, padarot procesu daudz ērtāku un patīkamāku, Aquaphor piedāvā magnija filtrus ar jaunākās paaudzes filtru krūzēm. Tās ir skaistas Onyx filtru krūzes ar izstrādātu stilīgu ergonomisku dizainu. Tās ir daudz ērtāk un vieglāk turēt rokās – pat ar 4,2 litriem ūdens. Filtrējošais modulis efektīvi attīra ūdeni no mehāniskiem piemaisījumiem, liekā hlora un cita veida kaitīgā piesārņojuma. Lietot šādu ūdeni uzturā – tas ir lielisks veids, kā rūpēties par sevi ik dienas.

Veikalus, kur var nopirkt jauno ONYX krūzi ar magnija filtriem atradīsiet šeit!

Gandrīz visās vecuma grupās ir cilvēki, kuriem vajadzētu papildus lietot magniju. Paaugstinātas prasības pēc magnija ir sportistiem, grūtniecēm, bērniem intensīvas augšanas periodā, tā dēvētajiem hiperaktīvajiem bērniem, kā arī tiem cilvēkiem, kas diendienā pakļauti stresa ietekmei.

www.magnija-filtri.lv

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu