«Herbalife» padomi: kā maltīšu izlaišana ietekme tavu veselību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš bērnības zinām, kāda ir primārā ēdiena funkcija – sniegt organismam enerģiju. Gluži tāpat kā automašīnai, arī mūsu organismam ir nepieciešamas kvalitatīva «degviela» jeb barības vielas, kas palīdz tam funkcionēt. Par spīti tam, drudžains dzīvesveids, laika trūkums un situācijas, kad pa rokai nav nekā ēdama, ir galvenie iemesli, kāpēc cilvēki izlaiž ēdienreizes. Dažiem no mums šāds ieradums ir kļuvis par daļu no ikdienas, citi dara to izņēmumu kārtā. Savukārt, lielai daļai maltīšu izlaišana ir veids, kā kontrolēt savu svaru. Dietoloģe, uztura speciāliste un «Herbalife» eksperte Laura Romeraite Kuklieriene skaidro, kas notiek ar mūsu ķermeni, kad tiek izlaistas ēdienreizes, kā šāds ieradums ietekmē veselību ilgtermiņā, kā arī, ko darīt, lai izvairītos no maltīšu izlaišanas negatīvajām sekām.

Veicina liekā svara parādīšanos!

Lielākā daļa ir dzirdējusi un zina, cik būtiski ir ieturēt ēdienreizes regulāri dienas laikā, taču tikai daži to ievēro! Papildus tam nereti iekrītam pieņēmumos, ka ēdienreižu izlaišana palīdz notievēt. Ja esi ieinteresēts īstermiņa risinājumā – jā, maltīšu izlaišana varētu palīdzēt! Savukārt, ilgtermiņā – tas beigu beigās novedīs pie pārēšanās, liekā svara parādīšanās un pat sarežģītākas svara zaudēšanas nākotnē. Ēdienreižu izlaišana mums liek badoties un kad beidzot tiekam pie ēdiena, nereti gadās apēst vairāk nekā parasti. Kalorijas, ko iepriekš ietaupījām, izlaižot brokastis vai citas ēdienreizes, var atgriezties ar uzviju.

Foto: Publicitātes foto

Rada vājuma sajūtu

Dietoloģe, uztura speciāliste un «Herbalife» eksperte Laura Romeraite Kuklieriene uzsver, ka svarīgākā dienas ēdienreize ir brokastis, ko uzņemot, organismam tiek piegādāta vajadzīgā enerģija. Ir vairums pozitīvu efektu, ko rada brokastu ēšana. Tie, kas brokasto katru dienu, parasti ir slaidāki nekā tie, kas brokastis izvēlas izlaist. Tas ir dažādu faktoru rezultāts, tai skaitā vielmaiņas, kas tiek veicināta, uzņemot brokastis. Kad brokastis netiek uzņemtas, organismam var sākt trūkt enerģijas, lai pildītu tā ikdienas funkcijas, un tas var novājināties. Rezultātā ķermenis var sākt izmantot enerģijas rezerves, kas organismā glabātas kā glikoze. Šis apstāklis liek sajust apātiju un nogurumu!

Ietekmē kognitīvās spējas

Izlaižot maltītes, īstermiņā vielmaiņa palēninās, cukura līmenis asinīs samazinās un ķermenim trūkst enerģijas. Četru līdz sešu stundu laikā kopš pēdējās maltītes, smadzenes sāk izjust enerģijas trūkumu, radot noguruma sajūtu, aizkaitinājumu un garastāvokļa svārstības. Papildus tiek negatīvi ietekmētas arī kognitīvās spējas, izraisot grūtības koncentrēties, atmiņas traucējumus un vispārējā mentālā snieguma pasliktināšanos.

Foto: Publicitātes foto

Var izraisīt nopietnas veselības problēmas

Līdzās īstermiņa sekām, maltīšu izlaišana var izraisīt nopietnākas veselības problēmas – sarežģīt svara samazināšanas procesu, palielināt asinsspiedienu. Sliktākais scenārijs – ēdienreižu izlaišana var kavēt insulīna izdalīšanos, palielinot risku saslimt ar otrās pakāpes diabētu. Kāpēc? Tāpēc, ka ķermenis vairs nav drošs par to, kad būs nākamā ēdienreize un vai ir nepieciešams uzkrāt enerģijas rezerves. Ar laiku tas pierod pie uzturvielu trūkuma un cenšas saglabāt tauku rezerves, vienlaikus samazinot gludo muskuļaudu slāni.

Kā no tā izvairīties?

Laika trūkums nav iemesls, lai izlaistu ēdienreizes, jo pastāv pavisam vienkāršs risinājums – uzkodas. Taču iesakām izvēlēties tās gudri, sniedzot organismam maksimālu uzturvielu daudzumu. Tie var būt augļi, rieksti, jogurts vai enerģijas batoniņi, piemēram, «Herbalife» Formula 1 Veselīgas maltītes batoniņu vai grauzdētās sojas pupiņas, vai pagatavo «Herbalife» Olbaltumvielu kokteili, pievienojot savus iecienītos augļus. Šādas nelielas uzkodas palīdzēs uzņemt vitamīnus un enerģiju un nodrošinās pilnu enerģijas lādiņu visas dienas garumā. Sabalansētas un regulāras ēdienreizes palīdzēs arī tiem, kas cenšas samazināt svaru, kā arī sniegs labumu tiem, kas piekopj strauju dzīves ritmu. Atcerēsimies, ka mūsu ķermenis un prāts var funkcionēt daudz labāk, ja tiek nodrošināts viss nepieciešamais – vitamīni, minerālvielas un enerģija. Izlaižot ēdienreizes, mēs to savam organismam atņemam, un enerģijas samazināšanās ir tā neizbēgama atbildes reakcija. Ir daudz lietderīgāk veltīt dažas minūtes sabalansētais maltītei, nevis aizsākt un turpināt dienu enerģijas taupīšanas režīmā.

Papildus informācijai par “Herbalife” produktiem, aicinām apskatīt mūsu mājas lapu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu