Noderīgi padomi ādas kopšanai aukstā laikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ziemas atnākšanai ir jāsagatavojas savlaicīgi, sekojot līdzi noderīgiem padomiem! Īpaši, kad aiz loga valda aukstāks laiks, par spīti pareizai ādas kopšanai un uzturam ir virkne ārēju apstākļu, kas ikdienā nodara tai kaitējumu – mitrums, vējš, ārējās vides piesārņojums, sauss gaiss iekštelpās, kā arī krasas temperatūras svārstības. Šie apstākļi norāda, cik svarīgi ir pareizi kopt ādu, kā arī rūpīgi izvēlēties ādas kopšanas līdzekļus, kas spēs pasargāt ādu no lobīšanās un sausuma. Starptautiskās uztura kompānijas «Herbalife» skaistuma eksperte, dermatoloģe un augsti kvalificēta ādas kopšanas speciāliste Jūlija Levinsone skaidro, kādi faktori ietekmē ādas stāvokli aukstākā laikā un kā izvairīties no to negatīvām sekām.

Pareiza ādas kopšana pasargās tavu ādu!

Aukstākā laikā ir būtiski pievērst pastiprinātu uzmanību ādas aizsardzībai, barošanai un mitrināšanai.Temperatūrai pazeminoties, āda izstrādā mazāk tauku, kas padara lipīdu slāni plānāku, tādējādi ādu padarot mazāk aizsargātu pret kaitīgajiem ārējās vides faktoriem. Rezultātā āda paliek jutīgāka, kā arī var kļūt apsārtusi. Vienlaikus iespējams izjust diskomfortu, tai pieskaroties – niezēšanu un raupjumu. Lai to novērstu, ādas kopšanas procedūras, piemēram, attīrīšana būtu jāveic ar tai piemērotu kosmētiku – tādu, kas atbilst katra ādas tipam un gada laikam, piemēram, «Herbalife» Herbal Aloe Nomierinošu gēlu ar alveju, kas sniegs papildu mitrinošu un barojošu efektu. Izmanto siltu, bet ne karstu ūdeni, neizmanto sārmainas ziepes, ādas tonizēšanai izvēlies kosmētiku, kas nesatur alkoholu. Papildus tam, izmantojot toniku pirms sejas krēma uzklāšanas, sejas krēma iedarbība palielināsies līdz 40%! Cita būtiska procedūra, kas jāveic, ja vēlies, lai āda būtu skaista un starojoša – aptuveni reizi divās nedēļās izmanto skrubi ādas attīrīšanai, kas palīdzēs krēmam uz ādu iedarboties vēl efektīvāk.

Antioksidanti – palīgs ādas kopšanai

Antioksidanti palīdz veicināt veselīgas ādas izskatu un atbrīvot brīvos radikāļus, kas kaitē ādai. Tāpēc atceries lietot krēmus, kuru sastāvā ir antioksidanti, piemēram, «Herbalife» SKIN līnijas mitrinošos krēmus. Krēmi, kas satur C un E vitamīnus, kas vienlaikus ir antioksidanti, palīdzēs atjaunot ādas šūnas un aizsargās ādu no priekšlaicīgas novecošanās. Ir ieteicams izmantot krēmus, kas satur olīveļļu, sezama sēklu eļļu vai saulespuķu eļļu, kas ādai sniegs barojošu efektu. Dienas laikā «Herbalife» SKIN līnijas produkti aizsargās ādu un nakts laikā – palīdzēs tai atjaunoties. Vienmēr centies lietot ķermeņa ādas kopšanas produktus – krēmus, losjonus, ķermeņa sviestus, kas sniegs papildus mitrinošu efektu.

Foto: Publicitātes foto

Krasas temperatūras svārstības negatīvi ietekmē Tavu ādu

Aukstums un apkure, kas ik dienu ietekmē ādu, var viegli to padarīt sausu un likt tai zaudēt mirdzumu. Temperatūras atšķirības iekštelpās un ārpus tām dramatiski samazina ādas spēju izstrādāt elastīnu, kalogēnu un hialuronskābi. Tāpēc ir svarīgi lietot dažādus ādas mitrināšanas līdzekļus, kas atbilst katra ādas tipam. Tāpat parūpēties par savu ādu var, piemēram, paaugstinot mitruma līmeni telpās. Lai to panāktu, var izmantot speciālos gaisa mitrinātājus vai arī radiatoru tuvumā novietot trauku ar ūdeni. Lai cik ļoti mums patīk izbaudīt karstu vannu vai dušu, ir svarīgi atcerēties, ka karsts ūdens sausina ādu un var veicināt tās lobīšanos vai padarīt to jutīgāku. Ieteicamā ūdens temperatūra ir tāda pati kā telpā, kurā uzturies. Pretējā gadījumā ikdienas dušas apmeklējums var pārvērsties par izaicinājumu Tavai ādai.

Papildu ikdienas rituāli

Niecīgas izmaiņas Tavos ikdienas ādas kopšanas rituālos un dzīvesveidā var pozitīvi izmainīt ādas stāvokli. Piemēram, centies pietiekamā daudzumā uzņemt ūdeni un uzturā lietot pārtiku, kas satur ādai labvēlīgas uzturvielas – antioksidantus, šķiedrvielas. Kā arī neizmirsti par pārtiku, kas satur daudz ūdens, C vitamīna, omega 3 taukskābes. Uzņemot šādu maltīti, Tu sniegsi papildu atbalstu savai ādai. Aukstākā laikā āda ir trauslāka, tāpēc nav ieteicams valkāt drēbes no kairinošiem audumiem, piemēram, tādiem kā vilna. Mazgā veļu ar mazgāšanas līdzekļiem, kas satur pēc iespējas mazāk sintētisku vielu!

Savukārt, sejas ādas kopšanai ir ieteicams lietot tādus kopšanas līdzekļus, kas piemēroti jutīgai ādai, piemēram, «Herablife» SKIN Nomierinošo gēlu un «Herbalife» SKIN ikdienas mitrinātāju ādas mirdzumam. Šāda kombinācija palīdzēs Tev parūpēties par savu ādu ikdienā. Tāpat sāc savlaicīgi valkāt cimdus un šalles, kas pasargās Tavu ādu no vēja, lietus un vēlāk – sniega.

Rūpes par ādu nav tik sarežģītas, kā tas var sākotnēji šķist. Nelielas izmaiņas ikdienas paradumos var būtiski mainīt to, kā izskatās Tava āda un rezultātā – kā Tu jūties.

Papildu informācijai par “Herbalife” produktiem un kompāniju “Herbalife”, aicinām apskatīt mūsu mājas lapu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu