Attīsti svarīgāko «muskuli» savā ķermenī - smadzenes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Visi labi zinām teicienu «mūžu dzīvo, mūžu mācies», tomēr, bieži pastāv uzskats, ka pieaugušajiem jātrenē tikai ķermeņa muskuļi, jo prātu esam jau pietiekoši sagatavojuši pēc izglītības iestāžu pabeigšanas, bet tā nav. Tāpat kā mūsu muskuļiem ir nepieciešams regulārs treniņš, tāpat arī mūsu smadzenēm ir nepieciešams izaicinājums, lai turpinātu attīstīties un uzturētu formu. Tieši tāpēc RTU Riga Business School (RBS) Angļu valodas centrs piedāvā iespēju uzlabot savu smadzeņu darbību ar angļu valodas mācībām.

Protams, rodas jautājums, kā tieši valodas mācības var uzlabot smadzeņu darbību. Salīdzināsim smadzenes ar pārējiem mūsu organisma muskuļiem. Mēs rūpējāmies par ķermeni dodoties uz sporta zāli, tādā veidā uzturot mūsu muskuļus tonusā. Tāpat arī mūsu smadzenēm ir nepieciešamas aktivitātes, lai uzturētu to funkcionalitāti. Nav noslēpums, ka valoda ir viena no tām lietām, kuru viegli aizmirst, ja tā netiek regulāri lietota. Piemēram, ja jums ir daudz jālieto angļu valoda tikai darba vidē, tad ikdienas situācijās jums var rasties problēmas ar cita veida komunikāciju. Tas notiek tāpēc, ka šo valodas daļu neesiet sen trenējis un pamata lietas tiek aizmirstas. Tāpat tas notiek arī ar konkrētām muskuļu grupām. Ja visu laiku pavadiet trenējot tikai kājas, tad brīdī, kad jums jāpaceļ kas smagāks, rokas nespēj to veiksmīgi paveikt, jo tām neesiet pievērsis tik lielu uzmanību kā vajadzētu.

Līdzīgs process notiek arī tajā brīdī, kad pārstājam mācīties/trenēties pavisam. Valodas līmenis krītas/muskuļu tonuss zūd. Vadoties pēc RBS Angļu valodas centra pieredzi, svešvalodu zināšanas ir nemitīgi jāuzlabo, jāizkopj un jāattīsta. Ir jāturpina augt kopā ar valodu, lasīt grāmatas, klausīties filmas un ikdienā lietot gramatiski pareizu valodu. Šo procesu, protams, var darīt arī patstāvīgi, bet turpinot analoģiju ar fiziskajiem treniņiem, daudziem cilvēkiem vieglāk sevi motivēt tad, kad to dara kopā ar citiem. Sporta zālē par jums rūpējas un atbalsta savas jomas speciālisti – treneri, bet valodas kursos - pasniedzēji, kuri velta jums visu savu uzmanību un palīdz apgūt vielu efektīvi un pareizi.

Kopsavilkumā, varam droši apgalvot, ka cilvēka smadzenes ir unikāls muskulis, jo aktīvāk to izmanto, jo labāk tas funkcionē. Tāpat kā visi pārējie mūsu ķermeņa muskuļi, kurus mēs cenšamies nodarbināt sporta zālē, ikdienā pastaigās un aktīvā atpūtā. Jo vairāk kustamies, jo spēcīgāki un veselīgāki esam.

Muskuļi ir obligāti jāattīsta. Vienas muskuļu grupas sporta zālē, otras – izglītojoties. Uzsāc jauno gadu ar treniņu savām smadzenēm un piesakies RBS Angļu valodas centra kursiem. Uzsāc mācības jau 8. janvārī!

Vairāk informācija šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu