TIEŠRAIDE: LIKTA konference «Latvija ceļā uz viedvalsti – datos balstīta pārvalde un ekonomika»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 19.gadskārtējas konferences vadošā tēma būs «Latvija ceļā uz viedvalsti – datos balstīta pārvalde un ekonomika». Konferences galvenais partneris ir «Latvijas Mobilais Telefons».

Plkst. 10.00 konference tiks atklāta ar Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikumu. Plenārajā sesijā uzstāsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, LIKTA prezidente Signe Bāliņa, SIA «Latvijas Mobilais Telefons» prezidents Juris Binde, un Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes profesors Mārcis Auziņš.

No plkst. 12.00 līdz 13.15 norisināsies paneļdiskusijas, kur piedalīsies nozaru vadošo uzņēmumu pārstāvji un publiskā un privātā sektora eksperti, analizējot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares attīstību, Latvijas digitālo transformāciju gan sabiedrības, gan valsts kontekstā. Ņemot vērā, ka nākotnē izšķiroša nozīme būs datiem un spējai tos analizēt un efektīvi izmantot, paneļdiskusijas dalībnieki runās par inovatīviem uzņēmējdarbības modeļiem un digitālo transformāciju Latvijā, kā arī veiksmes stāstiem biznesā, publiskajā sektorā un sabiedrībā, tostarp datu apstrādes izaicinājumiem, atvērtiem datiem un to nozīmi uzņēmējdarbības vides sakārtošanā, kā arī IKT izglītības nozīmi.

«Datu nozīme digitālās transformācijā laikmetā tikai pieaugs – ne velti datus mūsdienās dēvē par «jauno naftu». Panākumi lietu internetā, lielo datu analīzē, mākoņdatošanas un mākslīgā intelekta jomās veicinās inovācijas un būtiski pārveidos biznesu, valsti un sabiedrību, uzlabojot cilvēku dzīvi visā pasaulē. Arī parakstītais sadarbības memorands «Par kopīgiem mērķiem Latvijas digitālās transformācijas procesā un datos balstītas sabiedrības un valsts attīstībā» stiprinās sadarbību starp IKT nozares, zinātnes, nevalstisko organizāciju un publiskā sektora partneriem, sekmējot eksportspējīgu IKT risinājumu attīstību un digitālo transformāciju Latvijā,» uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

No plkst. 13.20 tiks sveikti gadskārtējās IKT balvas «Platīna Pele 2017» laureāti. Šogad balva tiek pasniegta šādās kategorijās: "E-pārvaldes risinājumi, e-pakalpojumi sabiedrībai", "Risinājumi biznesam», «Labākā kiberdrošības iniciatīva» un «Labākais E-skolotājs».

LIKTA konferences galvenais partneris ir SIA «Latvijas Mobilais Telefons», partneri – «Accenture Latvia», SIA «Lursoft», SIA «Microsoft Latvia» un AS «RIX Technologies». Balvas «Platīna Pele 2017» partneri ir Aizsardzības ministrija, LVRTC un SIA «Tilde». Informatīvie atbalstītāji laikraksts «Dienas Bizness», ziņu aģentūra «LETA», Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu