«Herbalife» eksperte: Kā izvairīties no pārēšanās svētku laikā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nav nekāds noslēpums, ka svētki ir neatņemama mūsu kultūras sastāvdaļa. Svētku laikā mums patīk sapulcēties ģimenes lokā, lai baudītu kopīgu maltīti, kur nākas arī «sagrēkot» un apēst vairāk nekā nepieciešams. Starptautiskās uztura kompānijas «Herbalife» eksperte un dietoloģe Laura Romeraite-Kuklieriene sniedz padomus, kā plānot ēdienkarti Ziemassvētkos un kas ir jāzina, lai izvairītos no diskomforta.

Vienkārši likumi – maksimāls efekts

Vai svētkos var uzņemt svaru? Jā! Svētkos var uzņemt no 0,5 kg līdz 1 kg nedēļas laikā, kas nozīmē, ka dienā papildus būtu jāpatērē 500 kcal. Viens no svarīgākajiem padomiem – izvairīties no došanās viesībās ar «tukšu» vēderu. Tā vietā var apēst nelielu uzkodu pirms tam un dzert ūdeni pietiekamā daudzumā.

«Herbalife» eksperte un dietoloģe Laura Romeraite-Kuklieriene iesaka: «Vienmēr pa rokai turi glāzi ūdens. Izvēlies tikai nedaudz no tiem ēdieniem, ko īpaši kārojas, piemēram, piparkūkas. Pēc iespējas izvairies no ceptiem ēdieniem un desertiem vai arī pirms ķeries tiem klāt,apēd ēdienu, kas ir bagāts ar olbaltumvielām – tas veidos sāta sajūtu.»

Uzņemot olbaltumvielas pirms ogļhidrātiem, var samazināties cukura līmenis asinīs. Vienlaikus tās palīdzēs sajust sāta sajūtu, tāpat kā uzņemot ūdeni, šķiedrvielas un taukus.

Labākās un sliktākās kombinācijas ēdieniem svētkos!

Par labāko ēdiena kombināciju svētkos var uzskatīt salātus ar tā saucamajiem veselīgajiem taukiem. Lai gūtu maksimālu labumu no salātiem, tos var pārliet ar olīveļļu vai linsēklu eļļu, vai pievienot avokado. Vēl viena veiksmīga kombinācija ir dārzeņi ar olbaltumvielām, kas veicinās sāta sajūtu. Apēd salātus ar vistas krūtiņu vai pagatavo «Herbalife» Formula 1 Olbaltumvielu kokteili.

Foto: Publicitātes foto

Nekad nelieto kopā divus produktus, kas satur daudz olbaltumvielu, piemēram, olas ar gaļu, riekstus ar gaļu, sieru ar olām vai sieru ar riekstiem u.c. Tāpat ir svarīgi izvairīties no deserta pēc maltītes, ko organismam būs grūti pārstrādāt. Tā vietā ieteicams apēst kādu augli aptuveni stundu pirms mielasta.

Ēdienkartes plānošana svētku dienā un pēc tam

Svētku dienā ir svarīgi apēst sātīgas brokastis, kas mazinās pārēšanās risku vēlāk. Uzkodām ir tikpat liela loma. Laura Romeraite-Kuklieriene skaidro:«Apēd vieglu un veselīgu uzkodu pirms došanās viesībās, kas satur daudz olbaltumvielu, piemēram, «Herbalife» Formula 1 Olbaltumvielu kokteili vai Veselīgas maltīte batoniņu. Neaizmirsti dzert arī pietiekami daudz ūdens».

Nākamajā dienā būtu ieteicams nodarboties ar nelielām fiziskām aktivitātēm, ēst vairāk dārzeņu, augļu un dzert ūdeni. To darot, ķermenis ātri atgūsies pēc izēšanās svētku laikā, ja tāda tomēr gadījusies.

Ja plānosi savu svētku maltīti apdomīgi, tas padarīs svētkus patīkamākus, jo jutīsies viegli un enerģiski.

Starptautiskā uztura kompānija «Herbalife» novēl Tev priecīgus un gaišus Ziemassvētkus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu