Labākais laiks, lai iegādātos jaunu auto

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunas automašīnas iegāde var būt vienkārša gadījumos, kad tev jau ir nepieciešamie līdzekļi. Diemžēl nereti cilvēkiem nav tik vienkārši iekrāt vai kā citādi iegūt nepieciešamo summu. Arī tad, ja daļu no tās jau esi iekrājis, lieti noderēt var kredīts. Jebkurā gadījumā, dodoties pie auto dīlera, tev ir jābūt gatavam – jāizpēta situācija, jānoskaidro, ko tu vēlies, kā arī jāsaprot, kādā veidā savu mērķi vari sasniegt.

Kredīta iespējas

Lai arī, protams, ir svarīgi zināt, ko tu vēlies, var gadīties, ka esi aizmirsis vienu ļoti svarīgu lietu, kas tev par palīdzēt nopirkt mašīnu par labāko iespējamo cenu – izvēlēties īsto brīdi.

Īstais brīdis. Kad to apvieno ar rūpīgu sagatavošanos, jaunas mašīnas iegāde tev var ietaupīt nevis desmitus, bet pat simtus eiro. Un, ja tu esi gudrs pircējs, šo iespēju arī izmantosi. Galvenais jautājums – kā zināt, kurš ir īstais brīdis auto pirkšanai? Tev nav jābūt zinātniekam, lai to saprastu. Viss, kas tev nepieciešams, ir kalendārs, pulkstenis un, protams, arī mūsu padomi, kurus esam tev sagatavojuši.

Kurā dienas laikā ieteicams iegādāties jaunu auto?

Vislabāk to darīt dienas noslēgumā. Kādēļ? Jo šis ir laiks, kad vairums mašīnu pārdevēju ir noguruši un tā vien lūkojas pulkstenī, lai sagaidītu darba dienas beigas un beidzot dotos mājās. Šajā gadījumā pārdevēji noguruma dēļ nebūs tik ieinteresēti strīdēties par cenas nosacījumiem un, iespējams, būs atvērtāki taviem ierosinājumiem.

Turklāt šādās situācijās tu varētu nošaut divus zaķus uzreiz. Tas piepildītos, ja pārdevējs ne tikai būtu noguris, bet arī nobažījies, jo viņam visas dienas laikā nav izdevies pārdot nevienu mašīnu. Ja tas notiek, tu kā pircējs esi ļoti labā pozīcijā, lai vienotos par sev izdevīgākiem nosacījumiem.

Darba dienas vai nedēļas nogale?

Vairums no mums darba dienās strādā, tādēļ brīvs laiks, lai dotos iegādāties mašīnu parasti ir tieši nedēļas nogalēs. To, protams, ņem vērā arī auto saloni, tādēļ, ja gribi atrast izdevīgākus piedāvājumus, izbrīvē laiku un dodies jaunu spēkratu pirkt darba dienā. Tu ne tikai saņemsi visu pārdevēja uzmanību, bet arī varēsi nesteigties, diskutējot par cenām. Un, ja vēlies zināt labāko dienu, izvēlies piektdienas pēcpusdienu vai vakaru, tieši pirms slēgšanas.

Kuras svarīgākas – mēneša vai ceturkšņa kvotas?

Mēneša pārdošanas kvotas biedē dīlerus, taču pircējiem tā ir iespēja iepirkties izdevīgāk. Izmanto mēneša beigas, lai dotos uz auto salonu, jo šis ir labs laiks, kad pirkt mašīnu. Auto saloniem katru mēnesi ir jāsasniedz noteiktais pārdošanas limits – kvota, un daudzi pārdevēji ļoti aktīvi darbojas, lai to izdarītu. Šādām situācijām ir divas puses – pārdevējs ir izmisis un vēlas pārdot auto arī par viņam neizdevīgākiem nosacījumiem, kā arī viņam ir iespēja iegūt papildus bonusu par lielāku pārdoto mašīnu skaitu.

Pirmā priekšrocība ir pašsaprotama – izmisis pārdevējs būs daudz atvērtāks sarunām un pastāv lielāka iespēja vienoties. Savukārt papildus bonusi parasti tiek piešķirti tiem, kas sasniedz un pārsniedz mēneša pārdošanas normu. Daļa pārdevēju pat ir ar mieru pārdot mašīnu par lētāku cenu, jo viņi zina, ka saņemtā prēmija nosegs starpību.

Ja tevi neinteresē mēneša kvotas, vari lūkoties uz ceturkšņa normām, it īpaši trešā un ceturtā. Ceturkšņa kvotu sasniegšana pārdevējus uztrauc krietni vairāk, kā arī to mērķi ir augstāki, tādēļ šajā laikā viņi darbosies īpaši čakli, lai panāktu, ka pircējs pie viņa iegādājas jaunu mašīnu.

Kuras sezonas ir piemērotākas jauna auto iegādei?

Ziema ir laba izvēle, ja plāno iegādāties jaunu automašīnu, jo šajā laikā auto saloni plāno sasniegt gada normu, kā arī vēlas atbrīvot vietu jauno modeļu piegādei. Tieši tāpēc šis būs labāks laiks, lai vienotos ar pārdevēju par izdevīgākiem cenas nosacījumiem.

Vai man vajadzētu izvēlēties pagājušā gada modeli?

Ja tu esi noskatījis kādu konkrētu automašīnu, veic nelielu izpēti, lai noskaidrotu, kad iznāks tās jaunākais modelis. Pagaidi, kad tā tiek prezentēta, parādīta medijos un tad iegādājies vecāku modeli. Jā, mēs saprotam, ka tas, iespējams, nebūs tik elegants un tam nebūs tādas funkcijas kā jaunajam, taču, ja tev ir svarīgi iekļauties noteiktā budžetā, pagājušā gada modelis ir ļoti labs variants. Auto dīleri dod priekšroku jaunajiem modeļiem, tādēļ viņi varētu būt vairāk nekā priecīgi un vēlēsies samazināt cenu vecākiem auto, lai tikai tos pārdotu un atbrīvotu vietu jaunajiem.

Taču, iespējams, tu nespēj ne acu atraut no jaunā modeļa skaņas sistēmas vai uzlabotā motora, un saproti, ka nevēlies samierināties ar gadu vecāku auto. Ja tu esi šādā situācijā, iesakām tev darīt tā. Uzgaidi pāris mēnešus pēc tam, kad jaunā mašīna iznākusi, un tad to iegādājies. Līdz tam šis auto vairs nebūs tik populārs un pieprasīts kā tā prezentēšanas brīdī, tādēļ arī auto dīleri varētu būt krietni atsaucīgāki piedāvāt izdevīgāku cenu.

Īstais brīdis

Labākais laiks, kad iegādāties jaunu auto ir tad, kad tev tāds ir nepieciešams un tad, kad esi izskatījis visus mūsu sniegtos padomus. Veic rūpīgu izpēti par auto modeļiem, kas tevi interesē, to ekspluatāciju, lielākajiem riskiem. Aptaujā draugus un paziņas, lai uzzinātu viņu pieredzi, apstaigā auto salonus un aplūko to piedāvājumu. Mēs ticam, ka tev izdosies izdarīt pareizo izvēli, tu izdarīsi visu tā, lai atrastu vietu un laiku, kad iegādāties mašīnu par izdevīgāko cenu. Lai veicas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu