Eiropas produktu duālā kvalitāte - kādi būs turpmākie soļi?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atšķirības preču kvalitātē starp Rietumeiropu un Austrumeiropu šogad iezīmētas gan Latvijas, gan visas Eiropas dienaskārtībā. Pārtikas un veterināra dienesta veiktajās pārtikas produktu salīdzinošajās pārbaudēs atšķirības konstatētas starp 18 produktiem, kas nopērkami kā Vācijā un Beļģijā, tā arī Latvijā.

12. janvārī plkst. 11 – plkst. 12.30 «Eiropas Savienības mājā» norisināsies diskusija par Eiropas preču duālo kvalitāti un turpmākajiem soļiem preču divējādās kvalitātes novēršanā.

Diskusija būs skatāma video tiešraidē portālos «Es& ES», LETA un TVNET.

Eiropas Komisija (EK) pieņēmusi vadlīnijas, kuru mērķis ir palīdzēt valstīm efektīvāk izmantot spēkā esošos tiesību aktus Eiropas Savienības (ES) pārtikas un patērētāju tiesību aizsardzības jomā, lai konstatētu un novērstu nepamatotus «dubultos» standartus. Eiropas Parlamenta (EP) Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja (IMCO) ierosinājusi veikt pilotprojektu par vienotu zīmolu pārtikas un nepārtikas preču kvalitātes salīdzināšanu ES dalībvalstīs.

Diskusijas tēmas:

  • Eiropas Parlamenta nākamie soļi preču divējādās kvalitātes novēršanā
  • Eiropas Komisijas rīcības plāns, lai veicinātu viena zīmola preces vienādas kvalitātes atbilstību visās ES valstīs
  • Austrumeiropas, t.sk. Latvijas, iespējas novērst nevienlīdzīgu pieeju preču kvalitātē
  • Iespējamie ražotāju un patērētāju interešu konflikti un risinājumu scenāriji

Pasākumā piedalīsies EP deputāte Inese Vaidere (V), EK pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kužnieks, Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta direktora vietniece Dace Ugare, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš, kā arī citi eksperti, biznesa un patērētāju pārstāvji.

Uzzini vairāk par aktualitātēm ES portālā «Es&ES»

Skaties tiešraidi 12. janvārī no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.30!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu