Grāmata «Zagļi Lemberga kurpēs» dodas pie lasītājiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2018. gada 17. janvārī notiks manas grāmatas «Zagļi Lemberga kurpēs» atvēršana. Līdz šim ir izdotas vairākas grāmatas par mani un iestudētas teātra izrādes. Šī ir mana pirmā grāmata.

Par ko tā ir?

Plašākā kontekstā par tiesu sistēmas darbību un cilvēktiesībām šīs sistēmas ietvaros realizēt savu aizstāvību Latvijā. Šaurākā kontekstā par krimināllietu, kuru žurnālisti vienkāršības labad ir nosaukuši manā vārdā, kas Rīgas apgabaltiesas pirmajā instancē ļoti intensīvi (nozīmētas 4 un pat 5 tiesas sēdes nedēļā) tiek skatīta jau deviņus gadus. Ikviena cilvēka veselajam saprātam jau tas vien ir neaptverami ilgs tiesāšanās laiks, bet priekšā vēl gaidāmas tiesu debates un tad – nav ne mazāko šaubu – apelācijas un kasācijas tiesu procesi. Prognozēt, kad šī lieta beigsies, nav iespējams.

KĀPĒC tā notiek?

Viena no atbildēm rodama grāmatā «Zagļi Lemberga kurpēs». Tajā izanalizēts viens no bezgala daudzajiem kāzusiem pret mani uzsāktajās krimināllietās, kurās visās līdz šim esmu uzvarējis.

Grāmatā ir apkopoti reāli, līdz šim arī publiski nezināmi fakti (krimināllietas vairāk nekā 220 sējumos tie, protams, ir atrodami, bet tie nebija publiski pieejami), kas pierādīti ar iepriekš nepublicētiem dokumentiem, un veikta šo faktu analīze. Fakti ir šokējoši, jo parāda Ģenerālprokuratūras un Satversmes aizsardzības biroja amatpersonu darbošanos ar Latvijas valsts bagātībām – neatkarīgi no tā, kam tās patiesībā pieder.

Vērīgs lasītājs, izlasot grāmatu, jutīsies pārsteigts, ieraugot korupcijas iespējas, kas rodas, liekot lietā nedaudz sarežģītākas «shēmas» par kukuļa naudu aploksnē. Bet grāmatā parādīts, kā šīs iespējas izmanto valsts amatpersonas, kurām jārūpējas par likumību.

Ir saprotams, ka grāmatas iznākšana radīs neērtības virknei personu, tostarp amatpersonu. Tas izskaidro arī draudus, kas izteikti manai dzīvībai un veselībai tās iznākšanas sakarā.

Grāmata izdota trijās – latviešu, krievu un angļu valodās.

Aivars Lembergs

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu