Rūpes par labāk veidotu vidi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

PAROC jau 25 gadus ir Latvijas tirgū un iekarojis stabilu un uzticamu vietu siltumizolācijas materiālu ražotāju un piegādātāju vidū. Šobrīd uzņēmums piedalās daudzos vērienīgos projektos, piemēram, tādos kā tirdzniecības centru IKEA un Akropole būvniecība, tomēr liela daļa no uzņēmuma darbības ir saistīta ar siltināšanas projektiem ēku renovācijā. Tieši klātbūtne gan daudzdzīvokļu, gan sabiedrisko ēku renovācijā ļauj uzņēmuma vadītājam Jānim Naglim spriest par to, kādas būs būvniecības tendences 2018. gadā un kas ir jādara, lai ēkas tiktu modernizētas, uzlabojot mūsu pašu dzīves kvalitāti.

das būvniecības tendences būs 2018. gadā?

Iepriekšējais gads, kad Eiropas Savienības finansējums netika tik plaši apgūts, parādīja, cik liels un ietilpīgs ir būvniecības tirgus. Jaunu ēku būvniecība un renovācijas darbu apjoms dalījās apmēram uz pusēm. Šobrīd aktīvi tiek piesaistīti ES līdzekļi mājokļu energoefektivitātes programmās, palielinās renovācijas apjoms, kur siltumizolācijas darbu daļa ir salīdzinoši liela.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī daudz šīs programmas izglītošanā dara valsts institūcijas un «Altum», līdzekļu izmantošanai atlicis maz laika. Iniciatīva un lēmumu pieņemšana ir pašu iedzīvotāju vai namu apsaimniekotāju ziņā. «Pēdējā laikā novērojams, ka dramatiski aug cenas gan izstrādes projektiem, gan energoefektivitātes auditam, gan materiāliem, kā arī pieaug darbaspēka izmaksas. Turklāt pēdējos gados ir ne tikai zaudēts laiks, ir izbraukuši labākie celtnieki, ļoti izjūtams kvalificēta darbaspēka trūkums», stāsta J. Naglis.

Foto: Lauris Aizupietis

Renovētu māju priekšrocības

Mums visiem patīk dzīvot sakārtotā vidē. Bieži ir dzirdēts, ka daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem vienoties par ēkas renovāciju ir sarežģīti – daudzi nevēlas ieguldīt finanšu līdzekļus. Ko darīt? Kā iesaka J.Naglis, ir jābūt kādam uzņēmīgam cilvēkam, kas ir gatavs veikt ne tikai birokrātisko darbu, bet arī skaidrojošo. Proti, nepieciešams iedzīvotājiem pastāstīt par ieguvumiem, kuru no renovācijas nav mazums.

Pirmkārt, samazināts apkures rēķins iepriecinās pat skeptiskākos kaimiņus. Otrkārt – mikroklimats. Bieži, dzīvojot «padomju» laikā celtajās ēkās, cilvēkiem nākas saskarties ar zemas kvalitātes ventilācijas sistēmām, pelējošiem dzīvokļiem un palielinātu mitrumu telpās. Klimats, kāds telpās ir pēc ēkas renovācijas, ir ne vien patīkamāks, bet noteikti arī veselībai draudzīgāks. Treškārt, ēka tiek sakopta ne tikai no iekšienes, bet arī no ārpuses – tā ir glīta un mudina arī sakopt pagalmu, pieguļošās teritorijas. Uz savu mājokli un dzīvi paveras pavisam cits skats! Un ceturtkārt – dzīvokļa vērtība ceļas. Ņemot vērā ieguvumus, ir vērts ieguldīt laiku un naudu!

Foto: Publicitātes foto

Biežāk pieļautās kļūdas - cilvēki nereti piemirst par ventilāciju. Bez tās, nekādu labu rezultātu nesagaidīt. Tāpat gadās, ka gaidītā rezultāta nav, jo izbūve ir veikta nekvalitatīvi.

Daudzdzīvokļu ēku renovācijas projekti parasti nav viegli uzsākami, tomēr gandarījums par tiem ir visiem – gan iedzīvotājiem, gan pilsētai kopumā. Ļoti aktīvi māju renovācijā ir Liepājas un Valmieras iedzīvotāji, ne velti tieši šo pilsētu ēkas saņem atzinību konkursā «Energoefektīvākā ēka Latvijā».

Siltumizolācijas nozīme ēku renovācijā

Ēku renovāciju projektos PAROC nodrošina siltumizolācijas risinājumus – uzņēmuma akmens vates materiāli ir dabīgi, uguns droši, ekoloģiski, kas nodrošina patīkamu klimatu telpās un padara mājokli ilgmūžīgu. Akmens vates izstrādājumi labi vada ūdens tvaiku, līdz ar to pēc ēkas renovācijas sienas ir sausas un siltas, tas palīdz saglabāt un uzturēt telpās veselīgu relatīvo gaisa mitrumu, kas gada mitrajos mēnešos ir īpaši svarīgi.

Foto: Publicitātes foto

Kad reizēm kāds jautā, kāda ir garantija akmens vatei, tad J. Naglis parasti skaidro, ka materiāli izstrādāti paaudžu paaudzēm. Tomēr cilvēki parasti vēlas konkrētāku atbildi – vai tie būtu 20 vai 50 gadu? Akmens vate patiesi ir ilgmūžīga, un, pareizi pielietota, tā kalpos, kamēr vien ēka funkcionēs. Māja ir fundamentāls ieguldījums, katra saimnieka lepnums – gan tas, kā tā izskatās, gan kā tiek uzturēta, tāpēc ir vērts ieguldīt savā mājā, savā un ģimenes labsajūtā.

Komanda, kas strādā cilvēkam

Ilgtermiņa domāšana PAROC uzņēmumā atspoguļojas ne tikai produktos, kas ir ar teju mūža garantiju, bet arī laika ieguldījumā, ko tas pavada klientu apkalpošanā un konsultācijās. «Pie mums pēc padoma nāk gan arhitekti, gan būvinženieri, gan arī privātpersonas ar saviem projektiem. Parādīt ieguvumus, ieteikt, kur investēt, pastāstīt, kas atvieglos būvniecības procesu – tā ir mūsu ikdiena. Arī turpmākajos gados vēlamies pie katra objekta strādāt ar maksimālu atdevi, būt atvērti, pieejami saviem klientiem un turpināt nodrošināt mūsu klientus ar augstas kvalitātes pakalpojumiem un produktiem, lai tas, ko darām ir ilgtermiņā un ar pievienoto vērtību,» atzīst vadītājs.

Foto: Publicitātes foto

Šogad PAROC atzīmē 25 gadus Latvijas tirgū. Augot un attīstoties uzņēmumam, auguši arī objekti, kuros tas iesaistījies. Siltumizolācijas daļa lielākā vai mazākā mērogā ir veidota tādos vērienīgos projektos kā topošais Akropole tirdzniecības centrs Rīgā, IKEA telpas, Latvijas Nacionālā bibliotēka, VEF Kultūras pils, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunais korpuss. Tāpat Latvijas reģionu koncertzāles – Gors Rēzeknē un Lielais Dzintars Liepājā – ir siltināti ar Paroc risinājumiem.

PAROC valdes priekšsēdētājs Latvijā Jānis Naglis sola, ka, kā ik gadu, arī šogad uzņēmums tirgū piedāvās jaunus, inovatīvus un mūsdienīgus risinājumus būvniecībā un renovācijā, bet par tiem vairāk stāstīt varēs, kad jau būs ieviesti un pieejami tirgū. Taču nemainīgas paliks uzņēmuma vērtības – rūpes par cilvēku, rūpes par dabu un rūpes par labāk veidotu vidi. «Mūsu kompānijai labāk veidota vide nozīmē pastāvīgu attīstību, lai ar inovatīviem risinājumiem un kvalitatīviem produktiem sniegtu augstākās kvalitātes siltumizolāciju un vienlaicīgi maksimāli rūpētos par vidi mums apkārt».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu