Liepāja gatavojas vērienīgam lielkoncertam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizsākot Latvijas valsts simtgadei veltītu jauniešu iniciatīvu «Pilsēta izAICINA», Liepājas Olimpiskā centra arēnā 16. un 17. martā notiks vērienīgs lielkoncerts «LIEPĀJA izAICINA». Tas būs unikāls un vēl nebijis jaunuzvedums, kas uz vienas skatuves pulcēs vairāk nekā 500 dalībniekus no visas Latvijas.

«LIEPĀJA izAICINA» ir vienīgais valsts simtgadei veltītais populārās mūzikas notikums, kas tik kuplā skaitā pulcēs jauniešus. Koncertā jauniešu izpildījumā izskanēs Latvijas autoru skaņdarbi, īpaši šim notikumam komponēti jaundarbi, deju uzvedumi un citi radoši pārsteigumi. Idejas pamatā jauno talantu sadarbība ar profesionāliem mūziķiem, kā arī vienam ar otru, gatavojot kopīgu koncertprogrammu. Kopumā projektā piedalās septiņi jauniešu kolektīvi no Liepājas, izaicinot jauniešus no visas Latvijas.

Mūzikas un deju kolektīvi no Liepājas, Ventspils, Rīgas un citām Latvijas pilsētām uzstāsies kopā ar populāriem mūziķiem, to skaitā būs čellu trio «Dagamba» līderis Valters Pūce, grupas «The Sound Poets» solists Jānis Aišpurs, viens no klausītāju vismīlētākajiem komponistiem Uldis Marhilēvičs, grupa «My Radiant You», nu jau vairākus gadus pazīstamā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa, dziedātāja Ance Krauze, Daumants Kalniņš, hiphopa izpildītāja Viņa jeb īstajā vārdā Zelma Jēgere, Andris Ērglis, Žoržs Siksna, Aigars Kalviņš, kā arī pazīstamais rokmūziķis no Liepājas Ivo Fomins. Pasākumu vadīs šarmantā Dagmāra Legante un liepājnieks Aigars Kārkliņš.

Muzikāli daudzveidīgo koncertprogrammu papildinās dažādas modernās dejas performances un īpaši šovi, piedaloties 2017. gada pasaules ielu vingrošanas čempionam Danielam Laizānam un profesionālam BMX braucējam Dāvim Dudelim.

«LIEPĀJA izAICINA» norisināsies 16. un 17. martā Liepājas Olimpiskā centra arēnā. Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertiem var iegādāties visās «Biļešu Serviss» kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

www.bilesuserviss.lv

Par projektu «LIEPĀJA izAICINA»

Projekts ir īpašs ar to, ka tā plānošanā un organizēšanā arī ļauts iesaistīties pašiem jauniešiem. Kamēr ar pasākuma režisoru Intaru Rešetinu un dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci notiek aktīvs darbs pie koncerta scenārija, citi jaunieši nododas grandiozas skatuves scenogrāfijas izveidei.

Koncertā piedalīsies četrpadsmit talantīgu jauniešu mūzikas un deju kolektīvi no visas Latvijas:

  • Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) stīgu grupa izaicinās Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas apvienoto ansambli;
  • Liepājas Bērnu un jaunatnes centra mūsdienu deju studijas «Rotaļa» un «Dzintari» izaicinās Tukuma pilsētas modes deju studiju «Demo»;
  • LMMDV meiteņu koris izaicinās Ventspils Mūzikas vidusskolas skolēnu kori «Nošu planētas»;
  • Liepājas ielu vingrotāji «Workout Generation» izaicinās Ogres ielu vingrotājus «Street Warriors»;
  • Liepājas Pop/Rok skolas ansamblis izaicinās Kuldīgas BJC Ģitāristu ansambli;
  • Liepājas BJC un LMMDV pūtēju orķestris «Liepāja» izaicinās Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestri «Rota»;
  • LMMDV Melngaiļskolas bigbends izaicinās «City Jazz Big Band» no Rīgas Bigbendu skolas.

Pasākumu organizē Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūras pārvalde» sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu