Kā ietaupīt naudu par apģērbu, bet izskatīties moderni?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daļa sabiedrības ir iecienījusi iepirkšanos savukārt citiem tā it nemaz nepatīk, taču mums visiem ir nepieciešams apģērbs. Prasme izskatīties labi, netērējot daudz naudas, nav tikai talants, to var iemācīties, tādēļ šoreiz mēs tev piedāvāsim vairākus noderīgus padomus, kas palīdzēs ietaupīt līdzekļus par apģērbu, vienlaikus izskatoties stilīgi.

Kā tu vēlies ģērbties?

Iedomājies, ka papildus tam, ka tev mēnesī ir rēķini par īri, elektrību, telefonu, kredīti un citas izmaksas, tu vari atļauties tērēt vismaz 100 eiro apģērbam. Vai tu būtu no tiem cilvēkiem, kas nopirktu 10 kreklus par 10 eiro vai arī vienu, jauku, kvalitatīva zīmola džemperi?

www.ferratum.lv

Protams, abi varianti der, taču personīgā pieredze rāda, ka patiesībā lielākā daļa cilvēku vēlētos nopirkt to skaisto, bet dārgāko džemperi, taču tā vietā iegādājas lētus apģērbus, jo viņi ir pieraduši pie šāda veida iepirkšanās, kas apzīmējama ar teicienu «kvantitāte pār kvalitāti».

Un vēl ir tādi cilvēki, kas atrod ko patiesi modernu un pievilcīgu, taču to nepērk, jo cena šķiet pārāk augsta. Tā vietā viņi atgriežas mājās ar vairākām tādām lietām, kuras viņiem nemaz tik ļoti nepatīk. Ir saprotams, ka daudzi no mums sastopas ar šādām problēmām, taču ideālā variantā būtu nepieciešams iemācīties pārvarēt vēlmi pirkt vairākus, zemas kvalitātes apģērbus, tā vietā labāk izvēloties vienu, taču augstvērtīgu preci.

Kas atrodams tavā skapī?

Daļai piemīt niķis krāt lietas, tai skaitā arī drēbes. Viņi spītīgi turas pie apģērbiem, kas ir uzvilkti tikai pāris reizes, vai arī nav izmantoti vispār, domājot, ka noteikti pienāks diena, kad tie noderēs. Taču parasti tas nenotiek. Tieši tāpēc atvēli brīdi tam, lai kritiski izvērtētu sava skapja saturu. Vispirms, aplūko kopējo «bildi».

  • Iespējams, tev ir ļoti daudz apģērbu zilā krāsā, bet neviena sarkanā?
  • Varbūt tev ir vesela kaudze t-kreklu, taču nav neviena eleganta apģērbu komplekta?

Kādi apavi tev ir?

  • Vai tie visi ir ar vaļējiem purngaliem?
  • Varbūt tie visi ir brīvā laika apavi – kedas, botas utt.?
  • Vai tavā skapī ir bikses, kuras tu nekad nevelc, jo tās jāgludina?

Ja tavā prātā jau ir radusies ideja par to, ko tu vēlies redzēt savā garderobē, vispirms tev ir jāpārskata esošie apģērbi, lai saprastu, kuri no tiem atbilst vai neatbilst tavai vīzijai. Nebaidies pavadīt vairākas stundas, pielaikojot drēbes. Un, ja tās nepatīk, droši saliec atsevišķā maisā vai kastē. Taču, ko ar tām darīt pēc tam?

Pārdod, noziedo, izmet

Kad atlasītas lietas, kuras vairs neplāno ģērbt, izdomā, ko ar tām darīt. Ja kvalitāte vēl ir pietiekami laba, apģērbus vari pārdot «Facebook» domubiedru grupās, «AndeleMandele» vai pat «Ebay». Vēl vari apsvērt domu par apģērbu ziedošanu labdarībai vai atdošanu draugiem, radiniekiem, kolēģiem, kuriem, iespējams, tās noderētu vairāk nekā tev. Un, visbeidzot, ja apzinies, ka ir drēbes, kuras savu laiku nokalpojušas, izmet tās atbilstošā konteinerā.

Iegādājies klasiskus garderobes elementus

Vispirms paņem papīra lapu un uz tās pieraksti tās lietas, kuras noteikti vēlētos redzēt savā skapī. Neliela garderobe, kas sastāv no kvalitatīviem apģērbiem būs daudz labāka izvēle nekā milzīgs skapis, kas piebāzts ar lētām, vecām vai tādām drēbēm, kas tev nepiestāv un neder. Vēlies saprast, ko iegādāties, ja budžets ir ierobežots? Pirmkārt, jebkuru garderobi var «uzbūvēt» ar klasiskiem elementiem. Sievietei tā noteikti būtu skaista, melna vakarkleita, kā arī aktuālā apaļšalle un grezni auskari. Šos apģērbus un aksesuārus iespējams papildināt, veidojot dažādus tēlus.

Savukārt vīrieša garderobē noteikti vajadzētu būt laba piegriezuma biksēm, kreklam, kas neburzās, kā arī pielāgotai vestei vai tauriņam.

Klasisks izskats ir atkarīgs no tava stila. Daļa cilvēku uzskata, ka klasiskas ir tās lietas, kuras tu nēsā visu laiku. Citi savukārt domā, ka tie ir apģērbi, kas nekad neiziet no modes un kurus var kombinēt dažādos veidos. Ir labi, ja arī tavā skapī atrodamas klasiskas drēbes, kuras saglabā savu kvalitāti arī pēc vairākām mazgāšanas reizēm un ļauj veidot dažādus tēlus. Neaizmirsti savu garderobi veidot tā, lai apģērbu krāsas savā starpā būtu viegli kombinēt.

Izskatīties stilīgi ar ierobežotu budžetu?

Viena no lietām, kas daudziem no mums liek saviebties nepatikā, ir vajadzība iemācīties iekļauties ierobežotā budžetā. Lai vai kā, realitāte ir jāpieņem tāda, kāda tā ir, tādēļ, pirms tērē savus mēneša ienākumus, vispirms pārdomā, cik lielu summu tam vari atvēlēt. Vai tie ir 100, 500 vai varbūt 50 eiro? Piefiksē šo summu un izņem to no bankomāta skaidrā naudā.

Iepērcies internetā taupīgi

Jā, protams, preču iegāde tiešsaistē mūsdienās nav nekāds jaunums, un tur patiesi var atrast izdevīgus piedāvājumus. Taču, sūtot preces no ārzemēm, nereti nākas maksāt arī par piegādi, turklāt, ja pasūtītie apģērbi neder vai ir bojāti, tie jāatgriež veikalā, kas aizņem laiku un dažkārt arī rada papildus izmaksas. Ja konkrētajā brīdī tavas finansiālās iespējas ir ļoti ierobežotas, labāk izvēlēties iepirkšanos tradicionālajos veikalos.

Paņem līdzi draugu un skaidru naudu

Ja tu esi cilvēks, kuram bieži gadās pārsniegt pieejamo tēriņu limitu, paņem līdzi draudzeni vai draugu, kas palīdzēs turēties pie plāna. Tāpat arī maksā skaidrā naudā, jo tādā veidā veiksmīgāk varēsi kontrolēt, cik daudz naudas iztērē. Internetbanka ir lieliska vieta, kurā apmaksāt ikmēneša kredītlīnijas, interneta, televīzijas un cita veida rēķinus, taču, kad dodies iegādāties apģērbus, labāk izvēlēties skaidru naudu.

Mēs ceram, ka tev šie padomi palīdzēs izveidot savu sapņu garderobi! Varbūt tev ir ieteikumi, kas var noderēt citiem?

www.ferratum.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu