Kāpēc izvēlēties elektrisko zobu birsti?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mazliet paradoksāli, ka laikmetā, kurā aizvien vairāk jomu dominē jaunākās tehnoloģijas, zobu tīrīšanai tiek lietota birstīte, kas funkcionāli neatšķiras no tās, ko cilvēki lietoja pirms tūkstošiem gadu. Mēs taču saprotam, ka jaunākie putekļusūcēji darbojas labāk, datori strādā ātrāk un fotokameras pat telefonā pārspēj savus priekšgājējus. Lūk, trīs iemesli, kādēļ izvēlēties elektrisko zobu birsti.

1. Smaganu asiņošana

Smaganu asiņošana liecina par iekaisumu periodonta audos un, lai gan ir dažādi faktori, kas to var pastiprināt un ietekmēt, galvenie iemesli ir nepareizs uzturs un slikta mutes dobuma higiēna. Zobu aplikumā dzīvo miljoniem baktēriju, kas izdala dažādus toksīnus, kas kopā ar ēdiena paliekām veido aplikumu. Tā uzkrāšanās smaganu rievā rezultējas ar iekaisumu, kas izsauc asiņošanu. Šis ir viens no galvenajiem iemesliem agrīnam zobu zaudējumam.

Uzzini vairāk te!

2. Zobakmens

Aplikums, zobārstniecībā saukts arī par biofilmu, ir mikroorganismu kopums, kurā pastiprināti savairojas skābi mīlošas baktērijas, kas bojā zoba audus. Ja aplikums netiek notīrīts, tad siekalās esošās minerālvielas to pārvērš zobakmenī jeb cietā masā, ko notīrīt spēs vienīgi zobu higiēnists. Tāpat kā smaganu asiņošana, arī zobakmens ir rezultāts sliktai mutes dobuma higiēnai. Kārtīgi tīrot zobus divas reizes dienā, zobakmens neveidojas, taču šeit būtiska ir tīrīšanas tehnika, pielietotie līdzekļi un zināšanas.

3. Kariess

Zobu kariess ir viens no biežāk sastopamajiem zobu bojājumu veidiem. Tā ir iegūta saslimšana, kurā nevaram vainot iedzimtību, jo kariesa attīstība ir atkarīga no uztura – cukuru, ogļhidrātu lietošanas un, protams, no mutes dobuma higiēnas. Neārstēta kariesa rezultātā tiek noārdīti zoba cietie audi, kas var izraisīt spēcīgas zobu sāpes.

Foto: Publicitātes foto

Kā novērst zobu un smaganu saslimšanas?

Vislabākais veids, kā tās novērst, ir regulāra un kārtīga zobu tīrīšana ar fluorīdu saturošu zobu pastu. Taču svarīgs ir ne tikai tīrīšanas ilgums, bet arī tehnika. Aplikumu nav iespējams vienkārši aizskalot vai notīrīt ar dažām ātrām zobu birstes kustībām. Zobi ir jātīra ar mīkstu zobu birsti, ātrām kustībām, nepielietojot lielu spēku. Tieši tādēļ par lielisku palīgu mutes dobuma higiēnā kļūst elektriskā zobu birste!

Elektriskā zobu birste - veseliem un baltākiem zobiem

Arvien vairāk zobārstu visā pasaulē labākam rezultātam iesaka izmantot elektriskās zobu birstes, un viena no šī brīža efektīvākajām birstēm ir Philips Sonicare. Ir zinātniski pierādīts, ka Sonicare zobu birste neizraisa smaganu atkāpšanos, bet tieši pretēji:

  • nodrošina maigu smaganu masāžu
  • uzlabo asins cirkulāciju
  • efektīvi noņem aplikumu
  • uzlabo smaganu veselību

Tīrot zobus ar manuālo zobu birsti, tiek lietots lielāks spēks, kā rezultātā iespējamas smaganu recesijas un zoba emaljas bojājumi. Tieši tāpēc pacientiem ar zobu nodilumu un atsegtu dentīnu tiek rekomendētas elektroniskās zobu birstes, lai izvairītos no turpmākas abrāzijas. Turklāt, rūpīgi noņemot aplikumu, zobi izskatās baltāki, un kurš gan to nevēlas!

Uzzini vairāk te!

Par sonic tehnoloģiju

Pirmā Philips Sonicare zobu birste tika izgatavota atbilstoši Amerikas Periodontoloģijas Akadēmijas prasībām ar mērķi veicināt iekaisuma audu atjaunošanos un stiprināt smaganas. Sadarbojoties ar zobārstniecības speciālistiem, Philips ir radījis inovatīvu sonic tehnoloģiju, kas būtiski atvieglo un uzlabo zobu tīrīšanu, efektīvi noņem aplikumu, padarot zobus baltākus, kā arī uzlabo smaganu veselību.

Sonic tehnoloģija izraisa birstes sariņu vibrāciju un sašķeļ aplikumu ar frekvenci 31000 birstes kustību minūtē, birstes galviņai kustoties augšup un lejup. Salīdzinājumam - ar manuālo zobu birstīti tiek veikts apmēram 300 kustību minūtē.

Klīniskie pētījumi pierāda, ka zobu birste sašķeļ aplikuma slāņus arī grūti aizsniedzamās vietās.

Foto: Publicitātes foto

Atstāj parasto zobu birstīti pagātnē!

Ja arī Tevi ir skārusi kāda no augstāk minētajām saslimšanām, ir pēdējais laiks mainīt savus mutes dobuma higiēnas paradumus. Taču tikpat būtiski to ir darīt arī tiem, kam viss ir šķietami kārtībā. Philips Sonicare Diamond Clean zobu birstei ir 5 tīrīšanas režīmi:

  • Clean - standarta režīms
  • Polish - zobu pulēšanas režīms
  • Gum Care - smaganu masāžas režīms
  • Sensitive - režīms jutīgiem zobiem

Tīrīšanas režīmi nodrošina atšķirīgu tīrīšanas intensitāti atbilstoši pacienta vēlmēm un zobārsta rekomendācijām, tādēļ nav jālauza galva par to, kādu zobu birsti iegādāties. Diamond Clean zobu birstē ir arī iestrādāts taimeris, kas, pīkstot ik pēc 30 sekundēm, sekmē rūpīgu un pietiekami ilgu zobu tīrīšanu visās 4 mutes dobuma zonās, kā arī nodrošina, lai tiktu ievērots minimālais tīrīšanas laiks – 2 minūtes.

Elegants dizains un ilgs darbības laiks

Cilvēkus, kas novērtē estētiku, noteikti uzrunās arī Diamond Clean zobu birstes dizains. Birste ir pieejama 5 modernās krāsās – baltā, melnā, rozā un ametista zilā. Tai ir eleganta forma un keramiska materiāla ērti satverams rokturis. Komplektā ietilpst:

  • maināma zobu birstes galviņa
  • eleganta stikla uzlādēšanas glāze
  • ceļojumu futrālis ar USB.

Pēc pilnīgas uzlādēšanas zobu birstes darbības laiks ir līdz pat 3 nedēļām. Pateicoties šiem inovatīvajiem risinājumiem, Diamond Clean zobu birste ir pilnībā pielāgota mūsdienu dzīves straujajai dinamikai.

Sajūti atšķirību jau pēc pirmās zobu birstes lietošanas reizes - neatkārtojamu tīrības sajūtu un par diviem toņiem gaišākus zobus jau pēc nedēļas! Philips Sonicare - Tavs labākais ieguldījums mutes dobuma veselībā! Rezultātus pamanīsi ne tikai Tu, bet arī Tavs zobārsts!

Uzzini vairāk te!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu