Pierādīta D3 vitamīna efektivitāte sirds veselības jautājumā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Debates par to, kurus vitamīnus ir nepieciešams lietot ikdienā papildus, un, kuri ir tikai lieka naudas izmešana, nerimst. Vitamīns D3 ir viens no tiem, par kura labvēlīgo ietekmi uz organismu neviens nešaubās.

Kaut arī šis vitamīns mums visvairāk asociējas ar kaulu veselību, pēdējos gados veiktos pētījumos ir konstatēts, ka cilvēkiem ar sirdsdarbības problēmas organismā ir trūcis D3 vitamīns. Tas nenozīmē, ka D3 vitamīna deficīts ir radījis sirds problēmas, bet drīzāk pieļāvis risku saslimt ar tām.

Kāds cits nesen veikts pētījums novēroja, ka tiem cilvēkiem, kuru D vitamīna koncentrācija asinīs ir zemāka par 10 ng/ml, ir par 9% lielāka varbūtība mirt ar sirds problēmu un par 25% lielāka iespējamība sirdstriekai.

Ķīmijas un Bioķīmijas departamentā, Nanomedicīnas pētījumu laboratorijās, Ohaio universitātē, ASV, izpētes nolūkam tika izmantota inovatīva metode, lai izsekotu D3 vitamīna iedarbību uz endotēliju šūnu grupu sirds un asinsvadu sistēmā. Šīs šūnas, kurām piemīt unikālas funkcijas, un kas izklāj visu asinsvadu sistēmu, sākot no sirds līdz pat mazākajiem kapilāriem, var ciest no nopietniem bojājumiem sirdslēkmes un insulta, kā arī no tādiem hroniskiem traucējumiem kā diabēts un hipertensija. Tika pierādīts, ka uzņemot D3 vitamīnu ārsta noteiktā daudzumā, var novērst šo šūnu bojājums. «Pasaulē ir ļoti maz zināmas vielas, kas spētu atjaunot bojātas endotēliju šūnas. Tāpēc uzskatu, ka šis ir visvērtīgākais atklājums, kas gūts D3 vitamīna iedarbības izpētē. D3 vitamīns spēj paveikt šo darbu! Turklāt, lai atjaunotu kardiovaskulāro sistēmu tas pavisam nav dārgs risinājums», sajūsmu par paveikto pauda šī pētījuma autori Alamzebs Kāns, Hazems Davods un Tadaušs Malinski.

Šī paša pētījuma ietvaros tika konstatēts vēl viens vērienīgs fakts - D3 vitamīns spēj samazināt oksidatīvā stresa līmeni visā sirds un asinsvadu sistēmā, stimulējot slāpekļa oksīda (NO) koncentrāciju, kas palielina asinsriti, un var palīdzēt aizsargāt asinsvadus no bojājumiem.

Kā jau daudzos medijos ir pausts, 80% mūsu valsts iedzīvotāju ir izteikts D vitamīna deficīts. Lai šo «saules vitamīnu» uzņemtu organismam nepieciešamajā daudzumā, būtu jāievēro diezgan ekstrēma diēta, kā piemēram vairāki desmiti olas dzeltenumu dienā vai pilnīgi katru dienu treknas zivs gabals, vai arī katru dienu 30 minūtes būtu jāpavada tiešā saules gaismā. Taču, sekojot šādiem norādījumiem var iedzīvoties citās, organismam nelabvēlīgās kaitēs. Speciālisti iesaka D3 vitamīnu papildus uzņemt ar uztura bagātinātājiem.

Latvijas aptieku plauktos nesen parādījies jauns produkts LYLsunD3 - nebijuši augstas koncentrācijas, tūlītējas uzsūkšanās, finansiāli izdevīgs bezrecepšu D3 vitamīns spreja formā.

LYLsunD3 sastāvā ir dabīgas izcelsmes D3 vitamīns. Produkta dienas deva ir tikai viens spreja pūtiens, nodrošinot īpaši augstu D3 vitamīna koncentrāciju (2000 SV jeb 50 µg).

LYLsunD3 šķidrā konsistence, ko uzsmidzina zem mēles vai vaiga iekšpusē, garantē pārliecinošu un momentānu vitamīna D3 uzsūkšanos organismā. Šī biopiejamā vitamīna forma caur mutes gļotādu nonāk cirkulārajā sistēmā un tālāk tiek izplatīta pa organismu, apejot kuņģa-zarnu trakta un aknu iedarbību. Salīdzinot ar D3 vitamīnu kapsulās, tabletēs vai pilienos, ir pierādīta izsmidzināmā vitamīna efektivitāte – organismā tas uzsūcas līdz pat 95%.

LYLsunD3 dabiskais D3 vitamīns ir bagātināts ar apelsīnu garšu, kā arī mutes un zobu veselībai tik nepieciešamo ksilītu. Produkts nesatur lipekli, krāsvielas un ĢMO.

LYLsunD3 ērti lietojamā flakona tilpums (25 ml) ir paredzēts 125 lietošanas reizēm jeb veseliem 4 mēnešiem.

Foto: Publicitātes

LYLsunD3 nopērkams Latvijas aptiekās unwww.well24.eu.

www.well24.eu

Plašāka informācija: www.lyl.eu

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu